Рулет з відвареної печінки з пікантною начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Незважаючи на гадану складність, рецепт, як приготувати рулет з відвареної печінки з пікантною начинкою, досить простий. З печінкою не потрібно проробляти складних операцій, досить її лише відварити.
В якості начинки для такого рулету можна використовувати безліч різних варіантів: плавлений або твердий сир, зелень, яйця, овочі та інше. Цей же рулет зроблений з начинкою з вершкового масла, яке я змішав з різними спеціями, часником і зеленню. Саме таке поєднання, на мій погляд, не тільки смачне, але і корисне.
- Яловича печінка - 1-1, 2 кілограма
- Молоко - 200 мілілітрів
- Цибулина - 2 штуки
- Морквина - 2 штуки
- Вершкове масло - 200 грам
- Червоний перець - 1 штука
- Сіль і перець - За смаком
- Мелений лавровий лист - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Кріп - 1/2 пучка
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
1. Печінка мою і нарізаю невеликими шматочками, потім розміщую її в миску і заливаю молоком, залишаю на 40-60 хвилин.
2. У каструлю наливаю воду, ставлю її на вогонь, відправляю в кипляче воду змочену печінку. Додаю лавровий лист, а в самому кінці трохи солю.
3. Лук чищу і мою, потім подрібнюю його. Сковороду ставлю на вогонь, наливаю в неї трохи соняшникової олії, обсмажую цибулю до готовності, солю його і перчу.
4. Морквину мою і відварюю до готовності, потім очищаю її і остуджують.
5. За допомогою м'ясорубки подрібнюю відварну печінку і цибулю, фарш виходить сухуватим, але це не страшно.
6. Готовий фарш пропускаю через м'ясорубку ще раз, на цей раз додаю до нього ще й морквину.
7. Ложкою розминаю отриманий фарш, додаю 1 ложку рослинної олії, сіль і мелений лавровий лист, перець мелений (червоний і чорний).
8. Вершкове масло заздалегідь дістаю з холодильника, розминаю його виделкою. Зубчики часнику чищу і пропускаю через прес, кріп мою і дрібно нарізаю, додаю все до маслу, за смаком кладу спеції і сіль, перемішую.
9. На столі розкладаю пергамент, викладаю на нього фарш з печінки, надаю йому форму прямокутника, добре утрамбовують руками.
10. Поверх викладаю начинку з вершкового масла, розподіляю її по всій поверхні ножем.
11. Червоний перець мою і розрізаю на 2 частини, вичищаю насіння, нарізаю його дрібним кубиком, викладаю шматочки на масло.
12. За допомогою пергаменту щільно повертаю все рулетом, загортаю його в пергамент або харчову плівку і відправляю в холодильник на 4 годину.
13. Готовий рулет дістаю з холодильника, гострим ножем нарізаю його на шматочки товщиною близько 1 см.