Рецепт Шашлик, замаринований на вині фото

Шашлик, замаринований на вині
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
М'ясо
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На природу
Гарячі страви , Шашлик
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Сьогодні приготуємо ніжний свинячий шашлик замаринований в червоному вині. Простий рецепт для початківців кухарів і гурманів. Без додання оцту. Будемо ловити останні теплі деньки на природі.

Опис приготування:

Для того, що б приготувати цю нехитру, але дуже смачна страва, не потрібно особливих знань і умінь. Досить слідувати простим правилам приготування - і ви зумієте здивувати своїх гостей і близьких своїми кулінарними здібностями.

Отже приступимо.

Для приготування нам знадобиться півтора кілограмів свинячої шийки. Взагалі кількість м'яса розраховується за простою формулою: 250 грам - це один шампур і, відповідно, одна порція. Ось і розраховуйте! У нашому випадку 1500 грамів це порція на 6 людина.

М'ясо промиваємо, видаляємо плівки і розрізаємо на шматочки піблізітельно 4Х4 сантиметри. Маленькими шматочками не потрібно, тому що вони висохнуть, та й великими шматками теж. Шматочок має бути таким, що б його можна було з'їсть за один, ну або в крайньому випадку за два укусу.

  • Свиняча шийка - 1500 грам
  • Червоне сухе вино - 500 мілілітрів
  • Ріпчаста цибуля - 5 штук (середнього розміру)
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Червоний перець - 1 щіпка
шашлик, замаринований на вині - фото крок 1
Свинячу шийку промити, видалити плівки. Порізати на шматочки 4 з 4 см.
шашлик, замаринований на вині - фото крок 2
Порізати цибулю кільцями або півкільцями. Додати в м'ясо.
шашлик, замаринований на вині - фото крок 3
Тцательно перемішати цибулю з м'ясом. Лук повинен дати сік. Додати спеції.
шашлик, замаринований на вині - фото крок 4
Додати 500 мілілітрів червоного сухого вина.
шашлик, замаринований на вині - фото крок 5
Нанизане на шампури м'ясо рясно присаливаем.

Схожі рецепти