Шашлик, замаринований на вині
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні приготуємо ніжний свинячий шашлик замаринований в червоному вині. Простий рецепт для початківців кухарів і гурманів. Без додання оцту. Будемо ловити останні теплі деньки на природі.
Для того, що б приготувати цю нехитру, але дуже смачна страва, не потрібно особливих знань і умінь. Досить слідувати простим правилам приготування - і ви зумієте здивувати своїх гостей і близьких своїми кулінарними здібностями.
Отже приступимо.
Для приготування нам знадобиться півтора кілограмів свинячої шийки. Взагалі кількість м'яса розраховується за простою формулою: 250 грам - це один шампур і, відповідно, одна порція. Ось і розраховуйте! У нашому випадку 1500 грамів це порція на 6 людина.
М'ясо промиваємо, видаляємо плівки і розрізаємо на шматочки піблізітельно 4Х4 сантиметри. Маленькими шматочками не потрібно, тому що вони висохнуть, та й великими шматками теж. Шматочок має бути таким, що б його можна було з'їсть за один, ну або в крайньому випадку за два укусу.
- Свиняча шийка - 1500 грам
- Червоне сухе вино - 500 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 5 штук (середнього розміру)
- Сіль - 2 чайних ложки
- Чорний перець - 1 щіпка
- Червоний перець - 1 щіпка




