Шашлик з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Шашлик з яловичини - штука неймовірно смачна, якщо його правильно приготувати. Розповім, як зробити так, щоб яловичий шашлик вийшов соковитим і м'яким.
У природних умовах немає страви краще, ніж шашлик, проте добре приготувати шашлик не так-то просто, як може здатися на перший погляд. У приготуванні шашлику існує безліч хитрощів, завдяки яким м'ясо не стає сухим, а навпаки, виходить соковитим і м'яким. Яловичий шашлик, приготований за цим рецептом з фото, буде саме таким - найніжнішим, дуже соковитим і м'яким. Приємних вам пікніків!
- Яловичина - 2 кілограма
- Цибуля - 150 грам
- Солодкий перець - 2 штуки
- Цукіні - 2 штуки
- Базилік - - За смаком
- Сіль, перець - - За смаком
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
Яловичину нарізаємо на порційні шматочки для шашлику.
Солодкий перець ріжемо на такі квадратики, які можна буде потім нанизувати на шпажки.
На подібні шматочки нарізаємо і цукіні.
Насаджуємо на шпажки нашу яловичину, перець і цукіні. Потрібно чергувати шматочки м'яса і шматочки овочів.
Шпажки з шашликом укладаємо в контейнер (в ньому шашлик буде маринуватися, в ньому ж згодом ми понесемо шашлик на природу). Кидаємо в контейнер півкільцями нарізану цибулю.
Туди ж додаємо дрібно нашатковану свіжий базилік. Весь вміст контейнера солимо і перчимо.
Тепер ключовий момент - гарненько заливаємо весь вміст контейнера якісним оливковою олією. Завдяки цьому яловичий шашлик буде м'яким.
Весь вміст контейнера добре перемішуємо і відправляємо маринуватися.
Шашлику потрібно замаринувати хоча б 2-3 годину, а краще - годин 7-8. Потім смажимо наш шашличок звичним способом - на добре розжареному вугіллі, періодично перевертаючи.
Коли шашличок покриється скоринкою - його можна знімати з вогню і їсти. Шашлик буде дуже м'яким і соковитим.