Рецепт Шашлик з яловичини фото

Шашлик з яловичини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На природу
Гарячі страви , Шашлик
Кількість порцій: 12-16
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Шашлик з яловичини - штука неймовірно смачна, якщо його правильно приготувати. Розповім, як зробити так, щоб яловичий шашлик вийшов соковитим і м'яким.

Опис приготування:

У природних умовах немає страви краще, ніж шашлик, проте добре приготувати шашлик не так-то просто, як може здатися на перший погляд. У приготуванні шашлику існує безліч хитрощів, завдяки яким м'ясо не стає сухим, а навпаки, виходить соковитим і м'яким. Яловичий шашлик, приготований за цим рецептом з фото, буде саме таким - найніжнішим, дуже соковитим і м'яким. Приємних вам пікніків!

  • Яловичина - 2 кілограма
  • Цибуля - 150 грам
  • Солодкий перець - 2 штуки
  • Цукіні - 2 штуки
  • Базилік - - За смаком
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Оливкова олія - 50 мілілітрів
шашлик з яловичини - фото крок 1
Яловичину нарізаємо на порційні шматочки для шашлику.
шашлик з яловичини - фото крок 2
Солодкий перець ріжемо на такі квадратики, які можна буде потім нанизувати на шпажки.
шашлик з яловичини - фото крок 3
На подібні шматочки нарізаємо і цукіні.
шашлик з яловичини - фото крок 4
Насаджуємо на шпажки нашу яловичину, перець і цукіні. Потрібно чергувати шматочки м'яса і шматочки овочів.
шашлик з яловичини - фото крок 5
Шпажки з шашликом укладаємо в контейнер (в ньому шашлик буде маринуватися, в ньому ж згодом ми понесемо шашлик на природу). Кидаємо в контейнер півкільцями нарізану цибулю.
шашлик з яловичини - фото крок 6
Туди ж додаємо дрібно нашатковану свіжий базилік. Весь вміст контейнера солимо і перчимо.
шашлик з яловичини - фото крок 7
Тепер ключовий момент - гарненько заливаємо весь вміст контейнера якісним оливковою олією. Завдяки цьому яловичий шашлик буде м'яким.
шашлик з яловичини - фото крок 8
Весь вміст контейнера добре перемішуємо і відправляємо маринуватися.
шашлик з яловичини - фото крок 9
Шашлику потрібно замаринувати хоча б 2-3 годину, а краще - годин 7-8. Потім смажимо наш шашличок звичним способом - на добре розжареному вугіллі, періодично перевертаючи.
шашлик з яловичини - фото крок 10
Коли шашличок покриється скоринкою - його можна знімати з вогню і їсти. Шашлик буде дуже м'яким і соковитим.

Схожі рецепти