Шашлик з кети
(покроковий рецепт з фото)
З філе риби кети можна зробити чудовий шашлик. Крім кети, використовується ріпчаста цибуля і болгарський перець. Шашлик готується в духовці, хоча можна і на відкритому вогні. Одним словом, рекомендую!
Перед вами - простий рецепт приготування шашлику з кети. Попередньо замаринуйте рибне філе в підготовленому маринаді. Потім сформуйте шашлики і запікайте їх у духовці приблизно 25-30 хвилин. Шашлики подаються до столу зі свіжими овочами, зеленню і легким гарніром або без нього. Хай щастить!
- Катані - 500 грам (філе)
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки
- Лимон - 1/2 штуки
- Соус соєвий - 2 чайних ложки
- Приправа для риби - 2 чайних ложки
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти. Овочі промийте.
Для маринаду: змішайте соєвий соус, лимонний сік і цедру, сіль, приправу для риби, подрібнену цибулю і масло.
Кету очищаємо від кісток і шкірки, нарізаємо порційними шматочками.
Перець ріжемо квадратиками, цибуля - кільцями.
Заливаємо рибу маринадом, ретельно перемішуємо і ставимо в холодильник маринуватися на 1 час.
Попередньо прогрійте духовку до 220 градусів. Нанизуємо рибу на дерев'яні шпажки, чергуючи її з цибулею і перцем. Кладемо шашлики на деко, бажано щоб вони не стикалися. Готуємо в духовці 25 хвилин до красивої рум'яної скоринки.
Смачного!