Рецепт Рибний суп з кети фото

Рибний суп з кети
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Роздільне харчування
На обід
Супи

Неймовірно корисна червона риба може стати основою не тільки гарячої страви. Пропоную на замітку досить нескладний, але дуже апетитний рецепт приготування рибного супу з кети.

Приготувати рибний суп з кети в домашніх умовах можна з рибних обрізків. При бажанні попередньо можна зварити бульйон з голови і кісток, а вже після відварити філе. Крупа зробить страву більш наваристим, проте вона зовсім необов'язковий інгредієнт.

  • Катані - 300 грам
  • Картопля - 8-10 грам
  • Перловка - 100 грам (можна замінити рисом)
  • Морква - 1-2 штук (можна заморожену)
  • Зелень - 1 пучок
  • Цибулина - 2 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
рибний суп з кети - фото крок 1
1. Рибу вимити і викласти в каструлю. Залити водою і відправити на вогонь. Додати 1 очищену цибулину і після закипання варити близько 20 хвилин.
рибний суп з кети - фото крок 2
2. За цей час можна зайнятися іншими інгредієнтами. Перловку викласти на суху сковороду і трохи прожарити. Коли з'явиться чіткий аромат, зняти сковороду з вогню і остудити крупу. В рецепт приготування рибного супу з кети також можна додати рис або пшоно, наприклад.
рибний суп з кети - фото крок 3
3. Другу цибулину очистити і подрібнити.
рибний суп з кети - фото крок 4
4. На сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю до прозорості. Тим часом очистити моркву і натерти на тертці. Викласти на сковороду і смажити приблизно 5-7 хвилин.
рибний суп з кети - фото крок 5
5. Картоплю очистити і нарізати невеликими кубиками.
рибний суп з кети - фото крок 6
6. Коли риба зварилася, акуратно дістати її і процідити бульйон. Відокремити філе від кістки і викласти його назад в проціджений бульйон.
рибний суп з кети - фото крок 7
7. Висипати крупу.
рибний суп з кети - фото крок 8
8. Додати картоплю і обсмажені овочі. Посолити, поперчити і при бажанні додати ароматні трави. Варити на середньому вогні до м'якості картоплі.
рибний суп з кети - фото крок 9
9. В самому кінці доповнити рибний суп з кети в домашніх умовах можна подрібненим кропом. Також до цього супчику можна подати сухарики.

Схожі рецепти