Рибний суп з кети
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно корисна червона риба може стати основою не тільки гарячої страви. Пропоную на замітку досить нескладний, але дуже апетитний рецепт приготування рибного супу з кети.
Приготувати рибний суп з кети в домашніх умовах можна з рибних обрізків. При бажанні попередньо можна зварити бульйон з голови і кісток, а вже після відварити філе. Крупа зробить страву більш наваристим, проте вона зовсім необов'язковий інгредієнт.
- Катані - 300 грам
- Картопля - 8-10 грам
- Перловка - 100 грам (можна замінити рисом)
- Морква - 1-2 штук (можна заморожену)
- Зелень - 1 пучок
- Цибулина - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Рибу вимити і викласти в каструлю. Залити водою і відправити на вогонь. Додати 1 очищену цибулину і після закипання варити близько 20 хвилин.
2. За цей час можна зайнятися іншими інгредієнтами. Перловку викласти на суху сковороду і трохи прожарити. Коли з'явиться чіткий аромат, зняти сковороду з вогню і остудити крупу. В рецепт приготування рибного супу з кети також можна додати рис або пшоно, наприклад.
3. Другу цибулину очистити і подрібнити.
4. На сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю до прозорості. Тим часом очистити моркву і натерти на тертці. Викласти на сковороду і смажити приблизно 5-7 хвилин.
5. Картоплю очистити і нарізати невеликими кубиками.
6. Коли риба зварилася, акуратно дістати її і процідити бульйон. Відокремити філе від кістки і викласти його назад в проціджений бульйон.
7. Висипати крупу.
8. Додати картоплю і обсмажені овочі. Посолити, поперчити і при бажанні додати ароматні трави. Варити на середньому вогні до м'якості картоплі.
9. В самому кінці доповнити рибний суп з кети в домашніх умовах можна подрібненим кропом. Також до цього супчику можна подати сухарики.