Шашлик на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Із сотні способів як приготувати шашлик, є хороший прийом маринування шашлику на кефірі. Одного разу я спробувала і мені сподобалося. Але маринувати м'ясо потрібно довго, декілька годин, а краще з вечора.
Щоб правильно приготувати шашлик на кефірі зробіть хороші вугілля. Слідкуйте, щоб під час смаження НЕ спалахує полум'я, для цього обов'язково потрібно запастися пляшкою з водою і збризкувати шашлик, якщо з'явиться полум'я. Взагалі не кидайте шашлик на мангалі без нагляду, а то все може згоріти. Шашлик готовий, якщо при проколі з м'ясо виділяється прозора рідина. Чи не передержіте шашлик на вугіллі, інакше він буде сухою. Подавати шашлик на кефірі потрібно з овочами і соусами. Також добре до шашлику підходять такі гарніри, як рис і відварну картоплю. Успіхів і приємного апетиту!
- Свинина - 1 кілограм
- Цибуля - 5 штук
- Кефір - 1 літр
- Спеції - За смаком
- Braai - За смаком
- Сіль - За смаком
Підготувати продукти.
М'ясо порізати порційними шматками.
Цибулю порізати кільцями.
М'ясо і цибулю складіть в каструлю, додайте спеції, зелень, приправити сіллю.
Залийте м'ясо кефіром, добре перемішайте і залиште маринуватися не менше трьох годин.
Приготувати вугілля.
М'ясо нанизайте на шампури.
Смажте, постійно перевертаючи до готовності.