Рецепт Шакарлама з мигдалем фото

Шакарлама з мигдалем
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Тісто , Горіхи , Мигдаль , Кардамон
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Полудень
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 20
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Шакарлама з мигдалем - це дуже смачне традиційне східне печиво з горіхами. У багатьох східних країнах шакарлама улюблена всіма - от мала до велика. Рекомендую і вам її спробувати!

Опис приготування:

Наскільки мені відомо, šakarlama - це грузинське печиво. Хоча, швидше за все, це всього лише грузинська назва печива, яке популярно в багатьох східних країн, і яке в кожній з них має власну назву. Так чи інакше, механізм приготування шакалами дуже простий, а виходить печиво ну просто невимовно смачним - не в приклад покупному печінкою. А вже як таке горіхове печиво йде під міцну каву…

  • Борошно пшеничне - 5 склянок
  • Крем - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Мигдаль - 150 грам
  • Грецькі горіхи - 50 грам
  • Кардамон - 7-8 штук
  • Цукор - 1, 5 склянки
  • Яйця - 3 штуки
шакарлама з мигдалем - фото крок 1
Ось - наші інгредієнти. Горіхи (мигдаль і волоські) необхідно прожарити в сухій сковороді приблизно 1 хвилину.
шакарлама з мигдалем - фото крок 2
Подрібнюємо горіхи за допомогою блендера. Чи не в пил, але досить дрібно.
шакарлама з мигдалем - фото крок 3
Яйця з цукром збиваємо до консистенції піни.
шакарлама з мигдалем - фото крок 4
Змішуємо збиті яйця з цукром, третину просіяного борошна, подрібнені горіхи і кардамон (якщо використовуєте порошок - то буквально третина чайної ложки), розтоплене вершкове масло і сметану. Перемішуємо.
шакарлама з мигдалем - фото крок 5
Поступово додаючи борошно, що залишилося, замішуємо щільне, але досить м'яке тісто.
шакарлама з мигдалем - фото крок 6
Розкачуємо тісто в пласт товщиною 1 см. За допомогою самого звичайного стаканчика вирізаємо наше майбутнє печиво. З решти обрізків скочується новий шар, розгортаємо його в пласт і ще раз вирізаємо заготовки для печива.
шакарлама з мигдалем - фото крок 7
Викладаємо вирізані нами кругляшки на деко, застелений пергаментним папером. Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько 30 хвилин.
шакарлама з мигдалем - фото крок 8
Готове печиво злегка охолоджуємо і подаємо до чаю або кави. Приємного!

Схожі рецепти