Шакарлама з мигдалем
(покроковий рецепт з фото)
Шакарлама з мигдалем - це дуже смачне традиційне східне печиво з горіхами. У багатьох східних країнах шакарлама улюблена всіма - от мала до велика. Рекомендую і вам її спробувати!
Наскільки мені відомо, šakarlama - це грузинське печиво. Хоча, швидше за все, це всього лише грузинська назва печива, яке популярно в багатьох східних країн, і яке в кожній з них має власну назву. Так чи інакше, механізм приготування шакалами дуже простий, а виходить печиво ну просто невимовно смачним - не в приклад покупному печінкою. А вже як таке горіхове печиво йде під міцну каву…
- Борошно пшеничне - 5 склянок
- Крем - 1 Склянка
- Вершкове масло - 200 грам
- Мигдаль - 150 грам
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Кардамон - 7-8 штук
- Цукор - 1, 5 склянки
- Яйця - 3 штуки
Ось - наші інгредієнти. Горіхи (мигдаль і волоські) необхідно прожарити в сухій сковороді приблизно 1 хвилину.
Подрібнюємо горіхи за допомогою блендера. Чи не в пил, але досить дрібно.
Яйця з цукром збиваємо до консистенції піни.
Змішуємо збиті яйця з цукром, третину просіяного борошна, подрібнені горіхи і кардамон (якщо використовуєте порошок - то буквально третина чайної ложки), розтоплене вершкове масло і сметану. Перемішуємо.
Поступово додаючи борошно, що залишилося, замішуємо щільне, але досить м'яке тісто.
Розкачуємо тісто в пласт товщиною 1 см. За допомогою самого звичайного стаканчика вирізаємо наше майбутнє печиво. З решти обрізків скочується новий шар, розгортаємо його в пласт і ще раз вирізаємо заготовки для печива.
Викладаємо вирізані нами кругляшки на деко, застелений пергаментним папером. Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько 30 хвилин.
Готове печиво злегка охолоджуємо і подаємо до чаю або кави. Приємного!