Рецепт Селера по-корейськи фото

Селера по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Овочі , Селера , Стебло селери
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Кількість порцій: 1
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Протягом століть селера цінувався за рахунок свого пряного аромату і цілющої сили. Тому рецепт приготування селери по-корейськи допоможе вам зарядиться бадьорістю і силою.

Опис приготування:

1. Для початку за допомогою гострого кухонного ножа очищаємо корінь селери від шкірки і промиваємо його під струменем холодної проточної води. Потім сушимо овоч паперовими кухонними рушниками і далі діємо за бажанням, або шаткуємо його на тертці для корейської моркви, або кладемо на обробну дошку і нарізаємо довгою соломкою товщиною до 2-3 міліметрів. Відправляємо підготовлений корінь в невелику миску, викладаємо на кухонний стіл інші продукти, які знадобляться для приготування страви, і приступаємо до наступного кроку.

2. Ставимо на сильний вогонь глибоку, бажано тефлонову сковороду і розпалює її приблизно протягом 2-3 хвилин. Далі опускаємо туди подрібнений корінь і дуже швидко обсмажуємо його без масла, постійно помішуючи кухонної лопаткою! Приділяємо цьому процесу кілька секунд, просто щоб шматочки овоча німого пом'якшилися!

Після цього перекладаємо селера в скляну стерилізовані банки або оброблений окропом пластмасовий контейнер. Щоб блюдо вийшло смачним, приправляем його меленим коріандром, kurkumoy, паприка, перцем чилі і за бажанням дрібно шинкованою зеленою цибулею (можна без нього). Не забуваємо, що блюдо це корейське, і традиційний рецепт приготування селери по-корейськи включає багато гострого перцю, але я трохи зменшила його кількість, оскільки не всі люблять такі гострі страви.

3. Потім, використовуючи ручну соковижималку, видавлюємо туди сік з одного лимона, пропускаємо через прес очищені зубчики часнику, вливаємо трохи рафінованої олії, а також два види соусу: соєвий і вустерский.

4. Перемішуємо все столовою ложкою до однорідної консистенції, закриваємо посуд щільно прилягає кришкою і ставимо в холодильник на 12-24 години. Після закінчення цього часу селера по-корейськи буде готовий.

Смачного!

  • Селера - 700-800 грам
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Масло рослинне - 4-5 Ст. Ложок
  • Лимон - 1 штука
  • Коріандр мелений - 1 Чайна ложка
  • Куркума - 1 Чайна ложка
  • Паприка солодка мелена - 1 Чайна ложка
  • Перець чилі мелений - 1/2 чайних ложки
  • Соєвий соус - 6 Ст. Ложок
  • Вустерський соус - 1 Ст. Ложка
  • Цибуля зелена - 2-3 штук (пера)
1. Для початку за допомогою гострого кухонного ножа очищаємо корінь селери від шкірки і промиваємо його під струменем холодної проточної води. Потім сушимо овоч паперовими кухонними рушниками і далі діємо за бажанням, або шаткуємо його на тертці для корейської моркви, або кладемо на обробну дошку і нарізаємо довгою соломкою товщиною до 2-3 міліметрів. Відправляємо підготовлений корінь в невелику миску, викладаємо на кухонний стіл інші продукти, які знадобляться для приготування страви, і приступаємо до наступного кроку.

2. Ставимо на сильний вогонь глибоку, бажано тефлонову сковороду і розпалює її приблизно протягом 2-3 хвилин. Далі опускаємо туди подрібнений корінь і дуже швидко обсмажуємо його без масла, постійно помішуючи кухонної лопаткою! Приділяємо цьому процесу кілька секунд, просто щоб шматочки овоча німого пом'якшилися!

Після цього перекладаємо селера в скляну стерилізовані банки або оброблений окропом пластмасовий контейнер. Щоб блюдо вийшло смачним, приправляем його меленим коріандром, kurkumoy, паприка, перцем чилі і за бажанням дрібно шинкованою зеленою цибулею (можна без нього). Не забуваємо, що блюдо це корейське, і традиційний рецепт приготування селери по-корейськи включає багато гострого перцю, але я трохи зменшила його кількість, оскільки не всі люблять такі гострі страви.

3. Потім, використовуючи ручну соковижималку, видавлюємо туди сік з одного лимона, пропускаємо через прес очищені зубчики часнику, вливаємо трохи рафінованої олії, а також два види соусу: соєвий і вустерский.

4. Перемішуємо все столовою ложкою до однорідної консистенції, закриваємо посуд щільно прилягає кришкою і ставимо в холодильник на 12-24 години. Після закінчення цього часу селера по-корейськи буде готовий.

Смачного!

Схожі рецепти