Селера по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)
Протягом століть селера цінувався за рахунок свого пряного аромату і цілющої сили. Тому рецепт приготування селери по-корейськи допоможе вам зарядиться бадьорістю і силою.
1. Для початку за допомогою гострого кухонного ножа очищаємо корінь селери від шкірки і промиваємо його під струменем холодної проточної води. Потім сушимо овоч паперовими кухонними рушниками і далі діємо за бажанням, або шаткуємо його на тертці для корейської моркви, або кладемо на обробну дошку і нарізаємо довгою соломкою товщиною до 2-3 міліметрів. Відправляємо підготовлений корінь в невелику миску, викладаємо на кухонний стіл інші продукти, які знадобляться для приготування страви, і приступаємо до наступного кроку.
2. Ставимо на сильний вогонь глибоку, бажано тефлонову сковороду і розпалює її приблизно протягом 2-3 хвилин. Далі опускаємо туди подрібнений корінь і дуже швидко обсмажуємо його без масла, постійно помішуючи кухонної лопаткою! Приділяємо цьому процесу кілька секунд, просто щоб шматочки овоча німого пом'якшилися!
Після цього перекладаємо селера в скляну стерилізовані банки або оброблений окропом пластмасовий контейнер. Щоб блюдо вийшло смачним, приправляем його меленим коріандром, kurkumoy, паприка, перцем чилі і за бажанням дрібно шинкованою зеленою цибулею (можна без нього). Не забуваємо, що блюдо це корейське, і традиційний рецепт приготування селери по-корейськи включає багато гострого перцю, але я трохи зменшила його кількість, оскільки не всі люблять такі гострі страви.
3. Потім, використовуючи ручну соковижималку, видавлюємо туди сік з одного лимона, пропускаємо через прес очищені зубчики часнику, вливаємо трохи рафінованої олії, а також два види соусу: соєвий і вустерский.
4. Перемішуємо все столовою ложкою до однорідної консистенції, закриваємо посуд щільно прилягає кришкою і ставимо в холодильник на 12-24 години. Після закінчення цього часу селера по-корейськи буде готовий.
Смачного!
- Селера - 700-800 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Масло рослинне - 4-5 Ст. Ложок
- Лимон - 1 штука
- Коріандр мелений - 1 Чайна ложка
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Паприка солодка мелена - 1 Чайна ложка
- Перець чилі мелений - 1/2 чайних ложки
- Соєвий соус - 6 Ст. Ложок
- Вустерський соус - 1 Ст. Ложка
- Цибуля зелена - 2-3 штук (пера)
2. Ставимо на сильний вогонь глибоку, бажано тефлонову сковороду і розпалює її приблизно протягом 2-3 хвилин. Далі опускаємо туди подрібнений корінь і дуже швидко обсмажуємо його без масла, постійно помішуючи кухонної лопаткою! Приділяємо цьому процесу кілька секунд, просто щоб шматочки овоча німого пом'якшилися!
Після цього перекладаємо селера в скляну стерилізовані банки або оброблений окропом пластмасовий контейнер. Щоб блюдо вийшло смачним, приправляем його меленим коріандром, kurkumoy, паприка, перцем чилі і за бажанням дрібно шинкованою зеленою цибулею (можна без нього). Не забуваємо, що блюдо це корейське, і традиційний рецепт приготування селери по-корейськи включає багато гострого перцю, але я трохи зменшила його кількість, оскільки не всі люблять такі гострі страви.
3. Потім, використовуючи ручну соковижималку, видавлюємо туди сік з одного лимона, пропускаємо через прес очищені зубчики часнику, вливаємо трохи рафінованої олії, а також два види соусу: соєвий і вустерский.
4. Перемішуємо все столовою ложкою до однорідної консистенції, закриваємо посуд щільно прилягає кришкою і ставимо в холодильник на 12-24 години. Після закінчення цього часу селера по-корейськи буде готовий.
Смачного!