Селера з морквою по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто любить морквину по-корейськи, з додаванням різних прянощів. Пропоную спробувати селера з морквою, приготований таким же способом. Поєднання вдале і блюдо корисне.
Кореневої селера і моркву добре доповнюють один одного. В даному випадку пропорції рівні, але можна змінити кількість інгредієнтів, додаючи більше моркви або селери. Кількість гострого перцю корегуйте на свій смак.
- Селера кореневої - 500 грам
- Морква - 500 грам
- Часник - 3 зубчики
- Олія соняшникова - 70 мілілітрів
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Суміш прянощів - 2 Ст. Ложки (для моркви по-корейськи)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 щіпки
Підготуємо інгредієнти.
У каструлю наливаємо масло і оцет.
Додаємо суміш прянощів і рубаний часник. З складі пряної суміші: koriandr, сушений часник, паприка, чорний перець, червоний гострий перець і лавровий лист. Все підігріваємо. Суміш повинна бути теплою, а не гарячою.
На спеціальній шатківниці трьом корінь селери і моркву.
Додаємо сіль і цукор. Перемішуємо трохи притискаючи.
Висипаємо селера з морквою в теплий маринад, перемішуємо, потім утрамбовуємо і залишаємо маринуватися 1-2 годину, в залежності від того наскільки крупно натерті овочі.
Селера з морквою по-корейськи готовий. По бажанню, можна додати чорний кмин або кунжут. Смачного!