Рецепт Щука в духовці (оригінальний рецепт) фото

Щука в духовці (оригінальний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Фрукти, Цибуля, Лимон, Щука
Дієтичне харчування
На святковий стіл, День народження, Весілля

Щука - дивовижна риба, яка має неперевершений смак. Якщо хочете дізнатися, як приготувати щуку в духовці за оригінальним рецептом, цей рецепт для вас! Це чудова закуска до свята.

Якщо ви хочете по-справжньому здивувати своїх гостей і домочадців, то щука, запечена в духовці, допоможе це зробити. Завдяки своєму "дикому" смаку щука має ті смаковими властивостями, які не притаманні ніякий інший рибі. Споконвіку щука вважалася царської рибою, і навіть зараз страви з щуки не перестають бути актуальними. Крім того, що це смачно, це ще й корисно, адже щука містить в собі величезну кількість білка. Прикрашати готову страву можна оливками, лимоном або майонезом, також можна імпровізувати з фарширування. Готуйте і не бійтеся експериментів! Смачного!

  • Щука - 1, 5 кілограма
  • Крем - 150 мілілітрів
  • Цибуля - 2 штуки
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Спеції для риби - За смаком
  • Сіль, перець - За смаком
1
Спочатку необхідно випатрати рибу і зачистити її від луски. Після цього щуку необхідно промити і видалити у неї зябра. Як тільки риба буде готова до подальших кроків, її потрібно натерти з усіх боків сіллю і перцем. Також додаємо спеції для риби. Щуку в маринаді прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
2
Тим часом нарізаємо цибулю великими кільцями, а сметану змішуємо в окремій ємності з рослинним маслом. Цибуля поливаємо сметаною сумішшю і укладаємо на фольгу. Зверху лука викладаємо щуку, яку обмащуємо також з усіх боків соусом. Черевце риби можна нафарширувати цибулею. Щільно загортаємо рибу в фольгу.
3
Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо щуку протягом 40 хвилин. Блюдо готово, смачного!

Схожі рецепти