Щи селянські
(покроковий рецепт з фото)
Приготуйте щі селянські, смачні, легкі і низькокалорійні! Вони підійдуть для дієтичного та дитячого харчування. Їх запросто можна готувати навіть влітку, коли гарячого супу не дуже-то і хочеться.
Подавайте щі селянські гарячими, зі сметаною, присипавши подрібненою зеленню. Смачного!
Справжні російські щі готувалися з ріпою, картопля в них стали додавати тільки в кінці VIII-початку XIX століття. Тому ви цілком можете використовувати для приготування шей селянських тільки ріпу або тільки картопля.
- Курка - 450 - 500 грам (суповий набір)
- Капуста білокачанна - 1/4 штуки
- Картопля - 4 штуки
- Буряк - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідор - 2 - 3 штуки
- Масло рослинне - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Лавровий лист - 1 - 2 штуки
- Крем - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Зваріть бульйон з куркою, посоліть за смаком в кінці варіння. Курку дістаньте і трохи остудіть. Відокремте м'ясо від кісток.
2. Картопля і ріпу помийте, почистіть і наріжте кубиками. Штам Бульйон, дайте йому закипіти, після чого додайте в нього нарізані овочі.
3. Білокачанну капусту наріжте кубиками або наріжте смужками. Додайте її в киплячий бульйон хвилин через 10-15 після картоплі і ріпи.
4. Обсмажте на соняшниковій олії нарізану кубиками цибулю і натерту на середній терці моркву. Додайте до них терті на тертці помідори, попередньо знявши з них шкірку.
5. Додати в щі обсмажені цибулю, морква і помідори, покладіть куряче м'ясо (кістки вам не знадобляться). Додати сіль за смаком.
6. Після цього додайте мелений чорний перець, лавровий лист і дайте щам прокипіти ще 2-3 хвилини. Щи селянські готові!