Рецепт Щи селянські фото

Щи селянські
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Капуста, Курка
Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід
Супи, Щи

Приготуйте щі селянські, смачні, легкі і низькокалорійні! Вони підійдуть для дієтичного та дитячого харчування. Їх запросто можна готувати навіть влітку, коли гарячого супу не дуже-то і хочеться.

Подавайте щі селянські гарячими, зі сметаною, присипавши подрібненою зеленню. Смачного!

Справжні російські щі готувалися з ріпою, картопля в них стали додавати тільки в кінці VIII-початку XIX століття. Тому ви цілком можете використовувати для приготування шей селянських тільки ріпу або тільки картопля.

  • Курка - 450 - 500 грам (суповий набір)
  • Капуста білокачанна - 1/4 штуки
  • Картопля - 4 штуки
  • Буряк - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Помідор - 2 - 3 штуки
  • Масло рослинне - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Лавровий лист - 1 - 2 штуки
  • Крем - За смаком
  • Зелень - За смаком
щи селянські - фото крок 1
1. Зваріть бульйон з куркою, посоліть за смаком в кінці варіння. Курку дістаньте і трохи остудіть. Відокремте м'ясо від кісток.
щи селянські - фото крок 2
2. Картопля і ріпу помийте, почистіть і наріжте кубиками. Штам Бульйон, дайте йому закипіти, після чого додайте в нього нарізані овочі.
щи селянські - фото крок 3
3. Білокачанну капусту наріжте кубиками або наріжте смужками. Додайте її в киплячий бульйон хвилин через 10-15 після картоплі і ріпи.
щи селянські - фото крок 4
4. Обсмажте на соняшниковій олії нарізану кубиками цибулю і натерту на середній терці моркву. Додайте до них терті на тертці помідори, попередньо знявши з них шкірку.
щи селянські - фото крок 5
5. Додати в щі обсмажені цибулю, морква і помідори, покладіть куряче м'ясо (кістки вам не знадобляться). Додати сіль за смаком.
щи селянські - фото крок 6
6. Після цього додайте мелений чорний перець, лавровий лист і дайте щам прокипіти ще 2-3 хвилини. Щи селянські готові!

Схожі рецепти