Рецепт Щи консервовані фото

Щи консервовані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста
Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід
Супи , Заготовки , Консервація , Щи
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пропоную вам з'ясувати, як консервувати щі - за допомогою цієї нехитрої домашньої заготовки ви в лічені хвилини приготуєте смачний обід для всієї родини в будь-який час року!

Опис приготування:

Такі щи можна готувати і з квашеної капусти, але мені більше подобається зі свіжою, тим більше, що в кислій капусті взимку недоліку не відчувається. Рецепт приготування щей консервованих мало чим відрізняється від інших схожих заготовок і особливих турбот не доставить. А використовувати їх дуже зручно - досить закинути вміст банки в каструлю з киплячим бульйоном, додати трошки картопельки і через 15 хвилин у вас готовий самий російський суп! :)

  • Капуста - 1 кілограм
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Томатна паста - 4 Ст. Ложки
  • Зелень - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком
  • Перець гострий стручковий - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Цукор - За смаком
  • Перець запашний горошком - За смаком
щи консервовані - фото крок 1
Капусту позбавити від верхнього листя і дрібно нашаткувати.
щи консервовані - фото крок 2
Моркву і цибулю почистити.
Цибулю нарізати півкільцями (або дрібно, якщо вам так більше подобається), моркву натерти на тертці.
щи консервовані - фото крок 3
Часник почистити і подрібнити.
щи консервовані - фото крок 4
Обережно очистити перець (вийняти насіння) і нарізати кожен на 3-4 частини.
щи консервовані - фото крок 5
Вимити, обсушити і нарізати зелень.
щи консервовані - фото крок 6
У розігрітій олії обсмажити цибулю, потім додати моркву.
щи консервовані - фото крок 7
Викласти капусту, томатну пасту, сіль і цукор (кількість останнього сильно залежить від томатної пасти - пробуйте її обов'язково! ), додати трохи води і тушкувати на середньому вогні до готовності. Для 5 хвилин до закінчення приготування додати зелень і часник.
щи консервовані - фото крок 8
На дно чистих банок кинути по шматочку гіркого перцю і кілька горошин запашного перцю.
Розкласти по банках щі, додати в кожну 0, 5 літрову банку по 1 столовій ложці оцту (в 0, 7-літрові трохи більше), накрити стерильними кришками і стерилізувати 0, 5-літрові банки 10 хвилин, 0, 7-літрові 15 хвилин.
Закатати кришками, перевернути, укутати.
Після повного охолодження перемістити в темне прохолодне місце.

Схожі рецепти