Щи консервовані
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Пропоную вам з'ясувати, як консервувати щі - за допомогою цієї нехитрої домашньої заготовки ви в лічені хвилини приготуєте смачний обід для всієї родини в будь-який час року!
Опис приготування:
Такі щи можна готувати і з квашеної капусти, але мені більше подобається зі свіжою, тим більше, що в кислій капусті взимку недоліку не відчувається. Рецепт приготування щей консервованих мало чим відрізняється від інших схожих заготовок і особливих турбот не доставить. А використовувати їх дуже зручно - досить закинути вміст банки в каструлю з киплячим бульйоном, додати трошки картопельки і через 15 хвилин у вас готовий самий російський суп! :)
- Капуста - 1 кілограм
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 4-5 зубчиків
- Томатна паста - 4 Ст. Ложки
- Зелень - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
- Перець гострий стручковий - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
- Перець запашний горошком - За смаком
Капусту позбавити від верхнього листя і дрібно нашаткувати.
Моркву і цибулю почистити.
Цибулю нарізати півкільцями (або дрібно, якщо вам так більше подобається), моркву натерти на тертці.
Цибулю нарізати півкільцями (або дрібно, якщо вам так більше подобається), моркву натерти на тертці.
Часник почистити і подрібнити.
Обережно очистити перець (вийняти насіння) і нарізати кожен на 3-4 частини.
Вимити, обсушити і нарізати зелень.
У розігрітій олії обсмажити цибулю, потім додати моркву.
Викласти капусту, томатну пасту, сіль і цукор (кількість останнього сильно залежить від томатної пасти - пробуйте її обов'язково! ), додати трохи води і тушкувати на середньому вогні до готовності. Для 5 хвилин до закінчення приготування додати зелень і часник.
На дно чистих банок кинути по шматочку гіркого перцю і кілька горошин запашного перцю.
Розкласти по банках щі, додати в кожну 0, 5 літрову банку по 1 столовій ложці оцту (в 0, 7-літрові трохи більше), накрити стерильними кришками і стерилізувати 0, 5-літрові банки 10 хвилин, 0, 7-літрові 15 хвилин.
Закатати кришками, перевернути, укутати.
Після повного охолодження перемістити в темне прохолодне місце.
Розкласти по банках щі, додати в кожну 0, 5 літрову банку по 1 столовій ложці оцту (в 0, 7-літрові трохи більше), накрити стерильними кришками і стерилізувати 0, 5-літрові банки 10 хвилин, 0, 7-літрові 15 хвилин.
Закатати кришками, перевернути, укутати.
Після повного охолодження перемістити в темне прохолодне місце.