Щавлевий суп з тушонкою
(покроковий рецепт з фото)
Дуже швидкий спосіб приготування супу з щавлю. Коли немає часу, а страва повинна бути ситним і з м'ясом, вас виручить цей простий рецепт. Суп вийде наваристим, справжнє чоловіче блюдо!
Смачний і наваристий борщ зелений можна зварити на тушонку. Виходить дуже швидкий процес, адже бульйон нам варити не потрібно. Дуже часто саме таким способів ми варимо суп, коли вибираємося на кілька днів з наметами на природу. Щавлю в лугах досить, м'ясо сире з собою не беремо, а ось тушонка знадобиться для приготування і першого, і другої страви. Рецепт приготування смачного супу перед вами. Смачного!
- Консервований - 300-400 грам
- Щавель - 250-300 грам
- Картопля - 3-4 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
Використовувати будемо тільки каструлю, в ній і обсмажити овочі, і зваримо суп. Викладаємо тушонку в каструлю.
Якщо тушонка дуже жирна, приберемо зайвий жир, поки тушонка ще холодна. А потім поставимо каструлю на вогонь і розігріваємо тушонку.
Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю.
Відправляємо цибулю до тушонці, розмішуємо і обсмажуємо хвилин 5.
Очищаємо моркву, натираємо її на середній або крупній тертці. Додаємо моркву до тушонці з цибулею, обсмажуємо хвилини 2.
Додаємо воду (L 2.5), доводимо її до кипіння.
Картопля очищаємо і нарізаємо (кубиками, брусочками - як вам подобається). Відправляємо картопля в каструлю до супу, хай вариться.
Щавель ретельно промиємо під проточною водою і наріжемо.
Коли картопля звариться, додамо щавель, сіль і перець. Даємо закипіти, після чого варимо ще хвилини 3-4. Пробуємо на сіль, якщо треба - додаємо. І прибираємо суп з вогню. Нехай настоїться хвилин 10.
Варені яйця очистимо й наріжемо кубиками, а можна просто розрізати їх навпіл. Додаємо яйце в тарілку з супом при подачі на стіл.
Подаємо суп з яйцем, можна додати дрібно нарізану свіжу зелень.