Щавлевий крем-суп
(покроковий рецепт з фото)
Щавлевий крем-суп підійде для тих, хто любить рецепти дієтичного харчування. Він дуже смачний і корисний. У зелені міститься багато вітамінів і мінералів. Такий суп сподобається навіть дітям.
Крем-супи або супи-пюре дуже популярні в багатьох країнах. Їх подають до обіду. Щавлевий суп має приємну кислинку, а сир надає йому пікантність. Якщо ви готуєте суп дітям, то сир з цвіллю необов'язково класти. Щоб дізнатися, як приготувати щавлевий крем-суп, читайте цей рецепт.
- Щавель - 200 грам
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Петрушка - 1 пучок
- Яйце перепелине - 4 штуки
- Сир дор-блю - 80 грам
- Крем - 200 грам
- Масло пряжене - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
Цибулю і часник очистіть від лушпиння. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями, а часник - тонкими пластинками.
У сотейник покладіть шматочок вершкового масла, розтопіть його на невеликому вогні. Потім викладіть в сотейник лук і часник, обсмажуйте овочі на маслі п'ять хвилин. Потім очистіть картопля, вимийте його, наріжте брусочками, викладіть в сотейник і обсмажуйте разом з цибулею і часником ще десять хвилин.
У каструлю налийте воду, викладіть в неї перепелині яйця, варіть їх три хвилини. Потім остудіть яйця під холодною водою і очистіть їх від шкаралупи. Петрушку вимити і нарубати. Наріжте сир на невеликі кубики.
Щавель вимийте і наріжте. Покладіть його в сотейник до овочів, залийте бульйоном або водою, доведіть рідину до кипіння і варіть все п'ять хвилин на середньому вогні.
Додайте сметану, за допомогою погружного блендера ретельно збийте суп в однорідну масу. Потім доведіть до кипіння. Розлийте суп по тарілках, додайте сметану, перепелині яйця, петрушку і листочки щавлю.