Рецепт Щавлевий крем-суп фото

Щавлевий крем-суп
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Зелень , Щавель
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Супи , Крем-суп , Супи-пюре
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Щавлевий крем-суп підійде для тих, хто любить рецепти дієтичного харчування. Він дуже смачний і корисний. У зелені міститься багато вітамінів і мінералів. Такий суп сподобається навіть дітям.

Опис приготування:

Крем-супи або супи-пюре дуже популярні в багатьох країнах. Їх подають до обіду. Щавлевий суп має приємну кислинку, а сир надає йому пікантність. Якщо ви готуєте суп дітям, то сир з цвіллю необов'язково класти. Щоб дізнатися, як приготувати щавлевий крем-суп, читайте цей рецепт.

  • Щавель - 200 грам
  • Картопля - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Петрушка - 1 пучок
  • Яйце перепелине - 4 штуки
  • Сир дор-блю - 80 грам
  • Крем - 200 грам
  • Масло пряжене - 1 Ст. Ложка
  • Сіль, перець - За смаком
щавлевий крем-суп - фото крок 1
Цибулю і часник очистіть від лушпиння. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями, а часник - тонкими пластинками.
щавлевий крем-суп - фото крок 2
У сотейник покладіть шматочок вершкового масла, розтопіть його на невеликому вогні. Потім викладіть в сотейник лук і часник, обсмажуйте овочі на маслі п'ять хвилин. Потім очистіть картопля, вимийте його, наріжте брусочками, викладіть в сотейник і обсмажуйте разом з цибулею і часником ще десять хвилин.
щавлевий крем-суп - фото крок 3
У каструлю налийте воду, викладіть в неї перепелині яйця, варіть їх три хвилини. Потім остудіть яйця під холодною водою і очистіть їх від шкаралупи. Петрушку вимити і нарубати. Наріжте сир на невеликі кубики.
щавлевий крем-суп - фото крок 4
Щавель вимийте і наріжте. Покладіть його в сотейник до овочів, залийте бульйоном або водою, доведіть рідину до кипіння і варіть все п'ять хвилин на середньому вогні.
щавлевий крем-суп - фото крок 5
Додайте сметану, за допомогою погружного блендера ретельно збийте суп в однорідну масу. Потім доведіть до кипіння. Розлийте суп по тарілках, додайте сметану, перепелині яйця, петрушку і листочки щавлю.

Схожі рецепти