Холодний суп щавлевий
(покроковий рецепт з фото)
Є дві варіації подачі цього супу: можна їсти його холодним і гарячим, сьогодні розповім про першу його варіації, як приготувати холодний суп щавлевий. Він приємно наситить і освіжить в жаркий день.
Суп вітамінний, адже готується на основі щавлю. Якщо хочете, щоб він був більш густий і ситний, тоді додайте до нього пару картоплин. Перед подачею на стіл остудіть суп в холодильнику. Можна прикрасити його свіжою зеленню, вареними яйцями.
- Щавель - 150 грам
- Овочевий бульйон - 1 літр
- Картопля - 1-2 штук
- Крем - 1/3 склянки
- Сіль, перець - За смаком
- Курячі яйця - 5 штук
1. Вимийте гарненько щавель, видаліть товсті основи стебла.
2. У каструлю налийте половину бульйону і доведіть до кипіння, потім викладіть щавель і відразу приберіть з вогню, перетворите вміст в пюре. Бульйон, що надішліть на вогонь і відваріть в ньому картопля, потім подрібніть його в пюре. Змішайте всі в одній каструлі і відправте на вогонь, сіль і poperčite.
3. Відлийте трохи супу в чашку і змішайте зі сметаною, потім перелийте назад в каструлю і прогрійте пару хвилин, зніміть каструлю з вогню і остудіть суп. Подавайте його з вареними яйцями і зеленню, смачного!