Рецепт Самса з курячою грудкою фото

Самса з курячою грудкою
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Борошно , Птах , Курка , Яйця , Куряча грудка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Страви з начинкою
Кількість порцій: 16
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Скористайтеся рецептом, як приготувати самсу з курячою грудкою, щоб побалувати себе і своїх близьких смачною східної випічкою. Ситні, апетитні і рум'яні слойки припадуть до смаку всім.

Опис приготування:

В Азії самсу готують дуже часто, там вона замість хліба, а ось в нашій країні, ще недавно ця випічка не була настільки популярна. Мені доводилося куштувати слойки з різними смаками і навіть солодкі, але класичні слойки готуються саме з куркою. Для приготування можна використовувати покупне тісто або зробити його самостійно.

  • Грудка куряча - 8 штук
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Цибулина - 5 штук
  • Тісто листкове - 900 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Кунжут - За смаком
самса з курячою грудкою - фото крок 1
1. Курячі грудки ретельно мою, потім зрізаю з кістки і розрізаю кожну на 2 частини.
самса з курячою грудкою - фото крок 2
2. Загортаю кожну частину в поліетиленовий пакет і відбиваю з кожного боку.
самса з курячою грудкою - фото крок 3
3. Ріпчасту цибулю чищу і мою, потім нарізаю його шматочками.
самса з курячою грудкою - фото крок 4
4. Пропускаю ріпчасту цибулю через м'ясорубку, нам потрібна рідка кашка.
самса з курячою грудкою - фото крок 5
5. До цибулі додаю чорний мелений перець, можна і будь-які інші спеції за смаком, перемішую.
самса з курячою грудкою - фото крок 6
6. Відбиту грудку розладжуватися на столі, кожну змащую лушпиння кашкою, з одного боку.
самса з курячою грудкою - фото крок 7
7. Посипаю грудку спеціями і сіллю, складаю один на одного стопкою.
самса з курячою грудкою - фото крок 8
8. Загортаю грудки в плівку і залишаю для маринування в холодильнику.
самса з курячою грудкою - фото крок 9
9. Беру вже готове тісто, яке розморожувати при кімнатній температурі.
самса з курячою грудкою - фото крок 10
10. Відщипую невеликі шматочки від загальної маси і розкочують в коло, краю залишаю трохи тонше, ніж центр.
самса з курячою грудкою - фото крок 11
11. Мариновану грудку дістаю з холодильника, розрізані її, а використовую цілу. Складаю її трикутником і викладаю по центру.
самса з курячою грудкою - фото крок 12
12. Збираю краю тесту в центр, формуючи трикутник, щільно защипують краї, те ж саме проробляю з іншим тестом.
самса з курячою грудкою - фото крок 13
13. Самсу викладаю на деко"швами вниз" , застелений папером для випічки.
самса з курячою грудкою - фото крок 14
14. У мисці розбиваю яйце і змащую їм кожну слойку, потім посипаю їх кунжутом і випікаю в розігрітому до 180 градусів духовці 35-45 хвилин.

Схожі рецепти