Самса з курячою грудкою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 16
Час приготування: 1 г. 40 хв.
Скористайтеся рецептом, як приготувати самсу з курячою грудкою, щоб побалувати себе і своїх близьких смачною східної випічкою. Ситні, апетитні і рум'яні слойки припадуть до смаку всім.
Опис приготування:
В Азії самсу готують дуже часто, там вона замість хліба, а ось в нашій країні, ще недавно ця випічка не була настільки популярна. Мені доводилося куштувати слойки з різними смаками і навіть солодкі, але класичні слойки готуються саме з куркою. Для приготування можна використовувати покупне тісто або зробити його самостійно.
- Грудка куряча - 8 штук
- Сіль і спеції - За смаком
- Цибулина - 5 штук
- Тісто листкове - 900 грам
- Яйце - 1 штука
- Кунжут - За смаком
1. Курячі грудки ретельно мою, потім зрізаю з кістки і розрізаю кожну на 2 частини.
2. Загортаю кожну частину в поліетиленовий пакет і відбиваю з кожного боку.
3. Ріпчасту цибулю чищу і мою, потім нарізаю його шматочками.
4. Пропускаю ріпчасту цибулю через м'ясорубку, нам потрібна рідка кашка.
5. До цибулі додаю чорний мелений перець, можна і будь-які інші спеції за смаком, перемішую.
6. Відбиту грудку розладжуватися на столі, кожну змащую лушпиння кашкою, з одного боку.
7. Посипаю грудку спеціями і сіллю, складаю один на одного стопкою.
8. Загортаю грудки в плівку і залишаю для маринування в холодильнику.
9. Беру вже готове тісто, яке розморожувати при кімнатній температурі.
10. Відщипую невеликі шматочки від загальної маси і розкочують в коло, краю залишаю трохи тонше, ніж центр.
11. Мариновану грудку дістаю з холодильника, розрізані її, а використовую цілу. Складаю її трикутником і викладаю по центру.
12. Збираю краю тесту в центр, формуючи трикутник, щільно защипують краї, те ж саме проробляю з іншим тестом.
13. Самсу викладаю на деко"швами вниз" , застелений папером для випічки.
14. У мисці розбиваю яйце і змащую їм кожну слойку, потім посипаю їх кунжутом і випікаю в розігрітому до 180 градусів духовці 35-45 хвилин.