Самогон з солоду
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся з вами класичним рецептом самогону з солоду. Якщо спиртні напої ви вже готували або знаєте, як готувати, вам буде цікаво спробувати новеньке. Якщо ж немає - спробуйте!
Самогон з солоду в домашніх умовах готується легко, а виходить дуже високої якості. І ви, і ваші гості байдужими не залишитеся: тонкі солодові нотки в напої перегукуються з вівсяним присмаком і особливим "хлібним" ароматом, який буває тільки у спиртного високої проби!
- Вівсянка - 2 кілограма
- Борошно пшеничне - 1 кілограм
- Солод пшеничний - 600 грам
- Дріжджі - 5 грам
- Вода - 12 літрів
1. Воду доведемо до кипіння, засипаємо крупу. І далі на невеликому вогні варимо до готовності, постійно помішуючи. Після
Цього замотати каструлю в ковдру, і нехай постоїть в теплі пару годинок: каша повинна запариться.
Цього замотати каструлю в ковдру, і нехай постоїть в теплі пару годинок: каша повинна запариться.
2. Дайте каші охолонути до температури 63-55 градусів, додайте подрібнений в м'ясорубці солод, розведений з невеликою кількістю теплої води. Змішайте затор, залишити зацукровують в теплому місці на пару годин, укутавши в ковдру.
3. Після того, як затор стане солодким, потрібно додати дріжджі. Я купувала спеціальні для зернових браг вагою 5 г. З 20 л Брага. Дріжджі заливаємо теплою водою у співвідношенні 1:10, нехай постоять в теплі хвилин 15, після додамо цю суміш в затор (температура затора 30 градусів), добре все змішаємо.
4. Далі перегонимо як мінімум два рази і розбавляємо, щоб спирт був близько 45 градусів. Залишимо на два тижні в холодному місці.
5. Готово! Ви і самі здивуєтеся, наскільки якісний у вас вийде продукт! І на святковий стіл подати не соромно!