Самогон з солоду житнього
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 50
Час приготування: 3 дн. 23 г. 0 хв.
Самогон з солоду житнього виходить з приємним запахом чорного хлібця і ароматним післясмаком. Ви цілком можете приготувати цей напій в домашніх умовах з застосуванням простих інгредієнтів.
Опис приготування:
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати самогон із солоду житнього, то зробити це ви можете прямо зараз. Прочитайте цей рецепт, щоб самостійно зробити цей міцний спиртний напій. Подавайте самогон з маринованими огірочками, житнім хлібом і бужениною.
- Пшенична крупа - 4 кілограма
- Житній ферментований мелений солод - 1 кілограм
- Вода - 22 літрів
- Ферменти - 10 мілілітрів (амилосубтилин і глюкавоморін)
- Дріжджі хлібопекарські - 20 грам
Візьміть велику каструлю, налийте в неї чисту воду. Потім поставте на плиту і доведіть до кипіння. Остудите до 50-ти градусов. Всипте пшеничну крупу і варіть, помішуючи, поки маса не почне нагадувати по консистенції кисіль. Варіть близько півтори години.
Зніміть вийшло сусло з плити, накрийте кришкою і залиште замотаним в ковдру на ніч. Вранці воно повинно для подальшої роботи мати температуру 60-70 градусів.
Щоб сусло зробити більш рідким, влийте в нього ферменти, а також додайте житній солод. Дотримуйтеся вимог сусло при температурі 60 градусів протягом години, поки воно повністю не оцукрився.
Активуйте хлібопекарські дріжджі, потім остудіть сусло до тридцяти градусів. Влийте дріжджі в каструлю з суслом і перемішайте. Отримана брага повинна грати протягом чотирьох днів. Після закінчення цього часу переженете брагу через самогонний апарат.