Самогон з солоду житнього
(покроковий рецепт з фото)
Самогон з солоду житнього виходить з приємним запахом чорного хлібця і ароматним післясмаком. Ви цілком можете приготувати цей напій в домашніх умовах з застосуванням простих інгредієнтів.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати самогон із солоду житнього, то зробити це ви можете прямо зараз. Прочитайте цей рецепт, щоб самостійно зробити цей міцний спиртний напій. Подавайте самогон з маринованими огірочками, житнім хлібом і бужениною.
- Пшенична крупа - 4 кілограма
- Житній ферментований мелений солод - 1 кілограм
- Вода - 22 літрів
- Ферменти - 10 мілілітрів (амилосубтилин і глюкавоморін)
- Дріжджі хлібопекарські - 20 грам
Візьміть велику каструлю, налийте в неї чисту воду. Потім поставте на плиту і доведіть до кипіння. Остудите до 50-ти градусов. Всипте пшеничну крупу і варіть, помішуючи, поки маса не почне нагадувати по консистенції кисіль. Варіть близько півтори години.
Зніміть вийшло сусло з плити, накрийте кришкою і залиште замотаним в ковдру на ніч. Вранці воно повинно для подальшої роботи мати температуру 60-70 градусів.
Щоб сусло зробити більш рідким, влийте в нього ферменти, а також додайте житній солод. Дотримуйтеся вимог сусло при температурі 60 градусів протягом години, поки воно повністю не оцукрився.
Активуйте хлібопекарські дріжджі, потім остудіть сусло до тридцяти градусів. Влийте дріжджі в каструлю з суслом і перемішайте. Отримана брага повинна грати протягом чотирьох днів. Після закінчення цього часу переженете брагу через самогонний апарат.