Квас з житнього солоду
(покроковий рецепт з фото)
Освіжаючий і підбадьорливий напій, який рятує від спраги спекотного літнього дня. До того ж, домашній квас має приголомшливе властивість покращувати імунітет і регулювати мікрофлору вашого кишечника.
Це простий рецепт приготування квасу з житнього солоду. Такий квас не може занадто довго зберігається в холодильнику, рекомендую його вжити протягом 3-4 діб з моменту приготування. Вся справа в тому, що після молочно-кислого бродіння бактерій, в квасі почнуться спиртові та оцтові бродіння, а це вже не те, за що ми любимо квас =)
- Житній хліб - 300 грам
- Солод житній - 30 грам
- Вода - 3 L
- Дріжджі - 100 грам
- Цукор - 100 грам
З хліба зробіть сухарики, помістіть їх в 3х літрову банку, додайте житній солод і залийте все окропом. Відставте на добу.
Тепер поступово додаємо 100 г закваски в банку. Кладемо цукор, прикриваємо банку кришкою (нещільно) і залишаємо бродити.
Через 4-5 годині розпочнеться активний процес бродіння, бульбашки будуть підніматися вгору.
Всього квас бродить від 10 до 24 годин. Після чого проціджуємо напій і переливаємо в пляшки.
Смачного!