Рецепт Квас з житнього солоду фото

Квас з житнього солоду
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Фрукти , Сухофрукти , Ізюм , Сухарики
Рецепти для схуднення
На полуденок , Для дітей , На природу
Напої , Квас
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Освіжаючий і підбадьорливий напій, який рятує від спраги спекотного літнього дня. До того ж, домашній квас має приголомшливе властивість покращувати імунітет і регулювати мікрофлору вашого кишечника.

Опис приготування:

Це простий рецепт приготування квасу з житнього солоду. Такий квас не може занадто довго зберігається в холодильнику, рекомендую його вжити протягом 3-4 діб з моменту приготування. Вся справа в тому, що після молочно-кислого бродіння бактерій, в квасі почнуться спиртові та оцтові бродіння, а це вже не те, за що ми любимо квас =)

  • Житній хліб - 300 грам
  • Солод житній - 30 грам
  • Вода - 3 L
  • Дріжджі - 100 грам
  • Цукор - 100 грам
квас з житнього солоду - фото крок 1
З хліба зробіть сухарики, помістіть їх в 3х літрову банку, додайте житній солод і залийте все окропом. Відставте на добу.
квас з житнього солоду - фото крок 2
Тепер поступово додаємо 100 г закваски в банку. Кладемо цукор, прикриваємо банку кришкою (нещільно) і залишаємо бродити.
квас з житнього солоду - фото крок 3
Через 4-5 годині розпочнеться активний процес бродіння, бульбашки будуть підніматися вгору.
квас з житнього солоду - фото крок 4
Всього квас бродить від 10 до 24 годин. Після чого проціджуємо напій і переливаємо в пляшки.
квас з житнього солоду - фото крок 5
Смачного!

Схожі рецепти