Самогон на меду
(покроковий рецепт з фото)
З меду ви можете приготувати самогон. Гідний напій для домашнього свята!
Якщо у вас є старий і непотрібний вам мед, приготуйте з нього самогон для домашніх свят. Якщо у вас є досвід в самогоноваріння, сам процес вам повинен бути знаком. Такий самогон буде відрізнятися ароматом меду і голова боліти не буде - якщо пити в міру.
1. Розмішуємо мед в 4-5 літрах теплої води до повного розчинення. Потім даємо відстоятися і проціджують через марлю, складену в 3-4 шару.
2. Додаємо решту теплу воду і цукор. Ретельно розмішуємо.
3. Додаємо розчинені дріжджі.
4. Ставимо в тепле темне місце для бродіння днів на 8-12.
5. Перебродила брагу акуратно, без осаду зливаємо в іншу ємність.
6. Перегонимо брагу дуже повільно.
7. Отриманий самогон краще очистити активованим вугіллям - додати в самогон стовчене таблетки вугілля дня на два, а потім процідити.
З даної кількості продуктів виходить приблизно 3 літра самогону міцністю 45 градусів.
- Мед - 3 L
- Цукор - 1 кілограм
- Дріжджі - 100 грам
- Вода - 20 літрів
1. Розмішуємо мед в 4-5 літрах теплої води до повного розчинення. Потім даємо відстоятися і проціджують через марлю, складену в 3-4 шару.
2. Додаємо решту теплу воду і цукор. Ретельно розмішуємо.
3. Додаємо розчинені дріжджі.
4. Ставимо в тепле темне місце для бродіння днів на 8-12.
5. Перебродила брагу акуратно, без осаду зливаємо в іншу ємність.
6. Перегонимо брагу дуже повільно.
7. Отриманий самогон краще очистити активованим вугіллям - додати в самогон стовчене таблетки вугілля дня на два, а потім процідити.
З даної кількості продуктів виходить приблизно 3 літра самогону міцністю 45 градусів.