Самий яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Хто не любить яблучний пиріг? Його можна зробити для зустрічі з друзями або на полуденок для всієї родини. Завдяки рецептом, як приготувати самий яблучний пиріг, у вас вийде гарна, смачна випічка.
Для пирога використовуйте щільні яблука (можна солодкі або кисло-солодкі). З яблуками добре поєднуються кориця, мускатний горіх. Основа пирога - це пісочне або листкове тісто. Вам буде потрібно час, щоб викласти красиво яблучні дольки, але пиріг вийде дуже красивим і презентабельним.
- Пісочне тісто - 250 грам
- Яблука - 1 кілограм
- Цукор тростинний - 1/4 склянки
- Білий цукор - 1/4 склянки
- Мелена кориця - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 1 щіпка (мелений )
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Варення - 3 Ст. Ложки (абрикосове або з айви)
1. Вимийте яблука, витріть їх насухо. Кожне яблуко розріжте на 2 частини.
2. Видаліть акуратно серцевину, а також хвостики. Srež'te Kozure. Наріжте кожну половинку тонкими шматочками.
3. Викладіть яблука в миску, додайте до них обидва види цукру, корицю, мускатний горіх, щіпку солі, перемішайте і залиште на 30-40 хвилин. Злийте зайву рідину і викладіть яблука в сотейник з розтопленим вершковим маслом, обсмажте пару хвилин.
4. Розкачайте тонко тісто, викладіть його в форму для запікання. По колу викладіть яблучні дольки.
5. За допомогою ножа вставте скибочки яблук в усі зазори.
6. Змастіть пиріг за допомогою пензлика варенням. Накрийте пиріг фольгою і запікайте 30-40 хвилин в розігрітій до 220 градусів духовці.
7. Видаліть фольгу і випікайте ще 15 хвилин, щоб вийшла гарна скоринка.
8. Наріжте пиріг шматочками, подавайте його вже остиглим з кулькою морозива.