«Манник» на кефірі (самий смачний)
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви шанувальник швидкої, простий і недорогий домашньої випічки, тоді в вашу кулінарну скарбничку раджу додати цей класний рецепт найсмачнішого "манника" на кефірі!
Це повітряний, дуже ніжний пиріг, від якого дійсно неможливо відірватися Два важливих моменти - це крупа, яка повинна трохи набухнуть в кефірі перед випічкою, і вершкове масло. З ним випічка виходить набагато смачніше!
- Манна крупа - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка (якнайменше)
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 1/2 склянки
- Сухофрукти і цукати - 50 грам (по бажанню)
- Сода - 1/2 чайних ложки (гашене)
1
У невелику мисочку влийте кефір, додайте манку, перемішайте і залиште хвилин на 15-20.
2
Поки набухає крупа, в окремій мисочці збийте розм'якшене вершкове масло з цукром.
3
В процесі вбийте яйце.
4
Викладіть отриману суміш в набряклу манку і ретельно перемішайте.
5
Всипте просіяне борошно. Краще додавати її невеликими порціями.
6
В кінці додайте соду і за бажанням всипте жменю сухофруктів або цукатів.
7
Жароміцних форму змажте маслом і присипте манною крупою. Викладіть тісто, розрівняйте.
8
Запекайте "манник" при температурі 180 градусів 45-60 хвилин до рум'яності.
Перед подачею можна присипати цукровою пудрою за бажанням.
Приємного чаювання!
Перед подачею можна присипати цукровою пудрою за бажанням.
Приємного чаювання!