Рецепт «Манник» на кефірі (самий смачний) фото

«Манник» на кефірі (самий смачний)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Крупи , Кефір , Манька
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Манник
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Якщо ви шанувальник швидкої, простий і недорогий домашньої випічки, тоді в вашу кулінарну скарбничку раджу додати цей класний рецепт найсмачнішого"манника" на кефірі!

Опис приготування:

Це повітряний, дуже ніжний пиріг, від якого дійсно неможливо відірватися Два важливих моменти - це крупа, яка повинна трохи набухнуть в кефірі перед випічкою, і вершкове масло. З ним випічка виходить набагато смачніше!

  • Манна крупа - 1 Склянка
  • Кефір - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка (якнайменше)
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 1/2 склянки
  • Сухофрукти і цукати - 50 грам (по бажанню)
  • Сода - 1/2 чайних ложки (гашене)
1
У невелику мисочку влийте кефір, додайте манку, перемішайте і залиште хвилин на 15-20.
2
Поки набухає крупа, в окремій мисочці збийте розм'якшене вершкове масло з цукром.
3
В процесі вбийте яйце.
4
Викладіть отриману суміш в набряклу манку і ретельно перемішайте.
5
Всипте просіяне борошно. Краще додавати її невеликими порціями.
6
В кінці додайте соду і за бажанням всипте жменю сухофруктів або цукатів.
7
Жароміцних форму змажте маслом і присипте манною крупою. Викладіть тісто, розрівняйте.
8
Запекайте "манник" при температурі 180 градусів 45-60 хвилин до рум'яності.
Перед подачею можна присипати цукровою пудрою за бажанням.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти