«Манник» з бананом на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Коли немає часу для складних десертів, а до чаю потрібно що-небудь спекти, на виручку прийде цей рецепт. Маннік - недорогий, нескладний, дуже смачний і апетитний пиріг, який я раджу спробувати.
Представляю вам ідею, як приготувати "маннік" з бананом на кефірі. Пиріг виходить дуже ніжним, але при цьому досить цікавим (завдяки фруктам). Сам процес займе приблизно 1.5 годину, так як манній крупі краще дати трохи часу набрякнути, тоді пиріг буде більш повітряним. Перед подачею можна доповнити його кунжутом, свіжими ягодами або присипати цукровою пудрою.
- Манна крупа - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно - 1/2-1 склянки
- Цукор - 1/2 склянки
- Банан - 2 штуки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Кунжут - 1 Чайна ложка (по бажанню)
- Яйце - 2 штуки
1
Манну крупу викладіть в глибоку миску, залийте кефіром і залиште на півгодинки.
2
Увімкніть поки духовку, нехай розігрівається до 180 градусів. Яйця збийте з цукром до пишності.
3
Додайте вершкове масло і розпушувач, викладіть манку. Перемішайте.
4
Поступово всипати просіяне борошно. Тісто має вийти в міру густим.
5
Викладіть на дно жароміцної форми, застеленій пергаментом, трохи тесту.
6
Банани очистіть і наріжте тонкими кружечками. Викладіть на тісто рівним шаром. Продовжуйте чергувати банани і тісто.
7
Надішліть пиріг в духовку, випікайте його до рум'яності, близько 45-60 хвилин (в залежності від розміру форми).
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!