Манник «Зебра» на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
На основі манної крупи виходить відмінна випічка: пишна, ніжна, розсипчаста, в міру волога і смачна. Сьогодні у мене для вас рецепт манника "зебра" на кефірі. Пиріг просто святковий!
Маннік "зебра" готується дуже просто і відносно швидко. Саме манна крупа надає йому рихлість, а кефір невелику вологість. Пиріг ароматний, смачний, красивий і не дуже жирний. Підійде до столу в будні і свята. Удачі вам в приготуванні цього чудового пирога!
- Кефір - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Олія соняшникова - 80 мілілітрів(rafinirovannoe)
- Куряче яйце - 1 штука
- Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
Підготуйте інгредієнти для приготування манника.
У миску налийте кефір і додайте цукор.
Викладіть яйце.
Всипте манну крупу.
Перемішайте і дайте постояти 40-60 хвилин, щоб манка набухла.
Після влийте рафіновану соняшникову олію.
Всипте борошно і соду.
Замісити тісто по консистенції, як густа сметана.
Розділіть тісто на дві рівні частини. В одну додайте какао.
Перемішайте тісто з какао. У біле тісто додайте трохи борошна, щоб воно було однією консистенції з темним тестом.
Форму для випічки застеліть пергаментом. В середину викладайте по черзі темне і світле тісто.
І так, поки не закінчиться тісто.
За допомогою зубочистки зробіть візерунки на пирозі.
Випікайте маннік в духовці при температурі 175-180 градусів. Готовність перевіряйте дерев'яною паличкою. При наколюванні в центр манника вона повинна залишатися сухою.
Маннік "зебра" на кефірі готовий. Дістаньте пиріг з форми, прохолодний, наріжте і подавайте до столу.