Сальтисон з печінки
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт цієї страви досить простий. Рекомендую приготувати сальтисон з печінки тим, хто любить м'ясні паштети.
Сальтисон з печінки - це аналог дуже смачного домашнього паштету. З легкістю ріжеться як ковбаса, але при бажанні можна намазати і на хліб. Добре виглядає на святковому столі. Замість сала ви, по бажанню, можете використовувати свинячу грудку. В будь-якому випадку, упевнений, сальтисон з печінки буде вам до смаку. Нижче - покрокова інструкція приготування.
- Печінка - 300 грам (свиняча або яловича)
- Сало - 300 грам
- Яйце - 2 штуки
- Крупа манна - 1 Ст. Ложка
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком (сіль і перець)
- Часник - 2 зубчики
Промийте і наріжте печінку кубиками. Так само ріжемо сало. Додаємо борошно, манну крупу, яєчні жовтки і подрібнений часник. Спеції за смаком, але раджу все ж додати.
Ретельно все перемішайте.
Викладаємо на харчову плівку майбутні ковбаски.
Загортаємо фарш в плівку як на малюнку. Фіксуємо нитками.
Варимо сальтисон в киплячій воді, близько двох годин. Вогонь невеликий.
Готовий печінковий сальтисон остудіть. На ніч покладіть в холодильник. Смачного!