Сальтисон з курки в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно спробував рецепт приготування сальтисона з курки в мультиварці. Дуже незвичайний смак, можна приготувати, якщо хочете чогось нового.
Основний інгредієнт сальтисона - куряче м'ясо і сік, який з нього випливає при гасінні. Але є ще маса нюансів. Нижче я виклав класичний рецепт сальтисона з курки в мультиварці.
1. Обробляє курку, промиваємо, складаємо в каструлю.
2. Додаємо чорний перець, лавровий лист, сіль. Ставимо режим "гасіння" з 2 годину.
3. Тепер ставимо курку на сито так, щоб не пролити сік, він нам ще знадобиться. Вирізаємо м'ясо, кісточки викидаємо, вони нам не знадобляться.
4. Проціджуємо сік через марлю. Заливаємо в ємність мультиварки, засипаємо курку.
5. Додаємо 3 зубчики часнику. Їх треба або дрібно порізати, або видавити. Висипаємо желатин, розмішуємо. Знову ставимо режим "гасити" з 2 годину.
6. Коли страва охолоне, кладемо його в холодильник. Десь через 12 годин сальтисон буде готовий до вживання.
- Курка - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
- Желатин - 25 грам
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - 1/2 чайних ложки
1. Обробляє курку, промиваємо, складаємо в каструлю.
2. Додаємо чорний перець, лавровий лист, сіль. Ставимо режим "гасіння" з 2 годину.
3. Тепер ставимо курку на сито так, щоб не пролити сік, він нам ще знадобиться. Вирізаємо м'ясо, кісточки викидаємо, вони нам не знадобляться.
4. Проціджуємо сік через марлю. Заливаємо в ємність мультиварки, засипаємо курку.
5. Додаємо 3 зубчики часнику. Їх треба або дрібно порізати, або видавити. Висипаємо желатин, розмішуємо. Знову ставимо режим "гасити" з 2 годину.
6. Коли страва охолоне, кладемо його в холодильник. Десь через 12 годин сальтисон буде готовий до вживання.