Рецепт Сальтисон з курки фото

Сальтисон з курки
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Птах , Курка
Вегетаріанське харчування , Рецепти сироїдіння
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Сальтисон - блюдо з м'яса, яке поширене в польській, білоруської кухні і в країнах Східної Європи. Дуже часто його готують зі свинини з додаванням потрухів, але ми приготуємо з курки.

Опис приготування:

Якщо ви спантеличені тим, що приготувати для святкового столу або просто захотілося приготувати щось нове, а в вашому розпорядженні є курка, приготуйте сальтисон. Це гарно, смачно, до того ж виглядає досить ефектно, при цьому готується дуже просто. У покроковому рецепті є докладні рекомендації.

  • Курка - 1, 3 кілограма
  • Морква - 1 штука
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики (або 1 ç.l. Перцевої пасти з часником)
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Желатин - 25 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Сіль - 2 щіпки
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
сальтисон з курки - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти до рецептом.
сальтисон з курки - фото крок 2
Зніміть з курки шкіру, обробити на філе.
сальтисон з курки - фото крок 3
Наріжте куряче філе дрібними шматочками.
сальтисон з курки - фото крок 4
Наріжте дрібними кубиками моркву і болгарський перець.
сальтисон з курки - фото крок 5
Додайте дрібно нарізаний часник (або перцеву пасту з часником і червоним гострим перцем, як в даному рецепті).
сальтисон з курки - фото крок 6
Додати сіль за смаком, поперчіть, додайте лавровий лист, посипте желатином, влийте половину склянки холодної води.
сальтисон з курки - фото крок 7
Дайте масі настоятися не менше 30 хвилин, щоб желатин набряк.
сальтисон з курки - фото крок 8
Розкладіть масу по формах, які є у вашому розпорядженні, в даному рецепті використані одноразові форми з фольги.
сальтисон з курки - фото крок 9
Накрийте зверху формочки фольгою, зробіть невеликі отвори для виходу пари. Запікайте 2 години на мінімальному вогні.
сальтисон з курки - фото крок 10
Готовий сальтисон повністю охолодіть і вийміть з форми.
сальтисон з курки - фото крок 11
Для подачі наріжте сальтисон скибочками. Подавайте з овочами, зеленню, гірчицею. Це дуже смачно!

Схожі рецепти