Салат зі спаржі з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі простий рецепт салату з спаржі з грибами: думаю, він сподобається не тільки тим, хто любить цей "благородний" овоч, але і всім шанувальникам оригінальних смакових сполучень.
Незважаючи на простоту приготування, цей салат цілком доречний на святковому столі, адже спаржа однією своєю присутністю надає страві вишуканості. Він легкий, але поживний, цілком підходить для дієтичного та вегетаріанського меню. Інгредієнтів трохи і навіть "делікатесна" спаржа не обійдеться занадто дорого. Словом, аргументів на користь того, Щоб дізнатися, як приготувати салат з спаржі з грибами, предостатньо.
Покрокові фотографії наочно демонструють процес, Котрий, як я впевнена, не завдасть вам великих труднощів!
- Sparzha - 300 грам
- Гриби - 500 грам (печериці, але можна ризикнути і замінити іншими - думаю, з білими буде ще "крутіше" )
- Помідори - 2-3 штук (їх можна замінити або доповнити червоним болгарським перцем)
- Листя салату - За смаком
- Стебла цибулі-порею - 1-2 штук
- Лимон - 1 штука
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Вилучити
Спаржу добре вимити і зняти шкірку. Відрізати нижні жорсткі частини стебел і нарізати брусочками приблизно 3-4 сантиметри завдовжки.
Спаржу добре вимити і зняти шкірку. Відрізати нижні жорсткі частини стебел і нарізати брусочками приблизно 3-4 сантиметри завдовжки.
Порей нарізати тонкими кільцями.
Листя салату промити, обсушити і нарвати.
Помідори вимити і нарізати великими часточками.
Змішати салат, помідори, порей і кунжут.
Змішати салат, помідори, порей і кунжут.
Розігріти сковороду з рослинним маслом і на сильному вогні обсмажити гриби - до рівномірного рум'яного кольору.
Додати спаржу і, помішуючи, обсмажувати ще 5 хвилин.
Гриби і спаржу посолити, поперчити і залишити під кришкою до повного охолодження.
Потім змішати з салатною основою, заправити лимонним соком і перемішати.
Потім змішати з салатною основою, заправити лимонним соком і перемішати.
Ну от і все - салат з спаржі з грибами можна подавати на стіл! Смачного! :)