Рецепт Салат з відвареного буряка і часнику фото

Салат з відвареного буряка і часнику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі , Часник
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Корисний, смачний і яскравий салат можна зробити лише з двох овочів. Розповім вам про рецепт, як приготувати салат з буряка і часнику. Заправте його майонезом або сметаною до смаку і подавайте.

Опис приготування:

Буряк для салату можете запекти в духовці або відварити. Часнику додайте на свій розсуд: одні люблять гострий салат, інші ж кладуть його зовсім небагато, щоб відчувався лише легкий присмак і аромат. Салат не варто заправляти заздалегідь, інакше він потече. Краще за 10 хвилин до подачі на стіл.

  • Буряк - 4-5 штук
  • Часник - 4 зубчики
  • Майонез - За смаком
  • Сіль - За смаком
салат з відвареного буряка і часнику - фото крок 1
1. Вимийте маленьку буряк, надішліть овочі в каструлю і залийте водою. Після закипання варіть буряк 40-60 хвилин, щоб вона легко проколює виделкою.
салат з відвареного буряка і часнику - фото крок 2
2. Готову буряк дістаньте і залиште на 10-15 хвилин, щоб вона охолола, потім очистіть від шкірки.
салат з відвареного буряка і часнику - фото крок 3
3. Натріть буряк на крупній тертці.
салат з відвареного буряка і часнику - фото крок 4
4. Очистіть часник і натріть його на дрібній тертці або пропустіть через прес.
салат з відвареного буряка і часнику - фото крок 5
5. Змішайте всі подрібнені інгредієнти, додайте сіль.
салат з відвареного буряка і часнику - фото крок 6
6. Додайте до салату майонез і гарненько розмішайте, подавайте його до столу відразу.

Схожі рецепти