Салат з тигровими креветками
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто любить ситні салатики, а також незвичайні смакові поєднання, хочу порекомендувати цей цікавий рецепт. Таке блюдо напевно стане приємним різноманітністю вашого щоденного меню.
Хочу поділитися досить несподіваною ідеєю, як приготувати салат з тигровими креветками, рисом, грибами і солодким перцем. І все це з досить простий заправкою на основі майонезу з кетчупом і соєвим соусом. Zaintrigovanи? Смак виходить неймовірно цікавим і справді приголомшливим. Напевно вам вдасться здивувати таким салатом вашу сім'ю і гостей.
- Креветки - 500 грам
- Гриби - 200 грам (печериці або інші)
- Мал - 100 грам
- Цибулина - 1 штука
- Солодкий перець - 1 штука
- Кріп - 0.5 пучка
- Лимон - 1 штука
- Сметана або майонез - 100 грам
- Кетчуп - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Для початку відваріть в киплячій підсоленій воді креветки (3-4 хвилини) і окремо зваріть рис. Очистіть цибулю, наріжте дрібними кубиками і викладіть на сковороду з розігрітим рослинним маслом.
2. Вимийте і наріжте кубиками гриби. Надішліть на сковороду до цибулі. Смажте на середньому вогні, помішуючи, до готовності. Посоліть і поперчіть в процесі.
3. Готові креветки остудіть трохи і очистіть. Наріжте кожну на 2-3 частини і викладіть в глибокий салатник.
4. Очистіть від насіння солодкий перець, наріжте невеликими кубиками.
5. Додайте відварений і остиглий рис.
6. Слідом - смажені грибочки.
7. І подрібнену зелень (в даному випадку кріп).
8. Акуратно все перемішайте.
9. Для приготування заправки з'єднайте майонез (сметану), трохи кетчупу і соєвий соус. Додайте за смаком сіль і перець за бажанням. Ретельно перемішайте до однорідності.
10. І вилийте в салатник. От і все, блюдо готово. Смачного!