Салат з полуницею і шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Зрештою знову настав це гарний час року, коли так багато фруктів і овочів і можна поїсти смачно, барвисто і якісно. Час літніх салатів вважаю відкритим!
Сьогодні вирішила приготувати один з моїх найулюбленіших літніх салатів. Ось вам рецепт, як приготувати салат з кунжутом - такий простий і в той же час дуже смачний. Просто жменю зеленого листя шпинату, полуниця, трохи кунжуту, мигдалю і шматок фети. Такий салат відмінно підходить і як окрема закуска, і як гарнір для страв, приготованих на грилі.
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Шпинат - 4 пучка (можна додати і іншу зелень)
- Полуниця - 10-12 штук
- Мигдаль - 40 грам
- Фета - 60 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Бальзамічний оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1
Обсмажте насіння кунжуту на сухій сковороді до тих пір, поки він не стане злегка золотистим.
2
Змішайте оливкову олію з бальзамічним оцтом, приправте сіллю і перцем.
3
Полуницю помийте і наріжте скибочками або на четвертинки. Мигдаль подрібніть і змішайте з обсмаженими насінням кунжуту і полуницею.
4
Промиті листя шпинату викладіть в салатницю. Додайте полуницю з мигдалем і кунжутом, все акуратно перемішайте з заправкою.
5
В кінці посипте подрібненою фетою.
6
Краще готуйте салат безпосередньо перед подачею на стіл, щоб шпинат не втратила свій зовнішній вигляд.