Рецепт Салат з полуницею і шпинатом фото

Салат з полуницею і шпинатом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Ягоди, Молочні продукти, Сир, Полуниця, Шпинат, Фета
ПП рецепти
На обід, На вечерю, На швидку руку, Легка вечеря, Літні
Салати

Зрештою знову настав це гарний час року, коли так багато фруктів і овочів і можна поїсти смачно, барвисто і якісно. Час літніх салатів вважаю відкритим!


Сьогодні вирішила приготувати один з моїх найулюбленіших літніх салатів. Ось вам рецепт, як приготувати салат з кунжутом - такий простий і в той же час дуже смачний. Просто жменю зеленого листя шпинату, полуниця, трохи кунжуту, мигдалю і шматок фети. Такий салат відмінно підходить і як окрема закуска, і як гарнір для страв, приготованих на грилі.


  • Кунжут - 1 Ст. Ложка
  • Шпинат - 4 пучка (можна додати і іншу зелень)
  • Полуниця - 10-12 штук
  • Мигдаль - 40 грам
  • Фета - 60 грам
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Бальзамічний оцет - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
1
Обсмажте насіння кунжуту на сухій сковороді до тих пір, поки він не стане злегка золотистим.
2
Змішайте оливкову олію з бальзамічним оцтом, приправте сіллю і перцем.
3
Полуницю помийте і наріжте скибочками або на четвертинки. Мигдаль подрібніть і змішайте з обсмаженими насінням кунжуту і полуницею.
4
Промиті листя шпинату викладіть в салатницю. Додайте полуницю з мигдалем і кунжутом, все акуратно перемішайте з заправкою.
5
В кінці посипте подрібненою фетою.
6
Краще готуйте салат безпосередньо перед подачею на стіл, щоб шпинат не втратила свій зовнішній вигляд.

Схожі рецепти