Салат на грилі з сиром та полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування обсмаженого на грилі в оливковій олії салату Ромен з ягодами полуниці, сиром Горгонзола і соусом з полуниці, бальзамічного оцту і цукру.
Освіжаюча і незвичайна річна закуска з салату, полуниці, солодкого соусу і сиру Горгонзола припаде до смаку справжнім гурманам.
- Головки салату Ромен - 2 штуки
- Оливкового масла - 2 Ст. Ложки
- Цукру - 1/4 склянки
1. Розігріти гриль на максимальній температурі. Скропити салат Ромен оливковою олією і відставити убік. Нарізати полуницю скибочками.
2. Щоб приготувати полуничний соус, в маленькій каструлі закип'ятити бальзамічний оцет, цукор і 1/2 чашки нарізаної полуниці. Після кипіння зменшити вогонь до середнього і варити, поки соус не загусне і не зменшиться на 1/3.
3. Обсмажити салат на грилі, використовуючи щипці. Для цього викласти салат на решітку і тримати щипцями, поки він не нагріється і злегка не обвуглиться. Слідкуйте, щоб салат не пригоріла. Продовжуйте перевертати його щипцями, щоб воно рівномірно присмажився з усіх боків. Це займе всього кілька хвилин.
4. Викласти обсмажені салат на блюдо, полити полуничним соусом, прикрасити ягодами полуниці і сиром Горгонзола.