Желейний торт з сиром та полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Останнім часом стало модно готувати десерти на швидку руку, тому пропоную подивитися, як приготувати желейний торт з сиром та полуницею - ніжний ягідно-сирний торт рожевого кольору.
Головною проблемою приготування желе є вибір якісного желатину, саме від нього залежить консистенція майбутнього десерту. Не забувайте, що желатин не можна доводити до кипіння, досить лише злегка підігріти. За бажанням в начинку можна додати не тільки полуницю, але і чорницю, малину и смородину. Кількість цукру регулюйте на свій смак. Можливо, вам знадобитися трохи більше підсолоджувача.
- Борошно - 50 грам
- Крохмаль - 10 грам
- Цукор - 210 грам(60г в тісто, 150г в крем)
- Сир - 600 грам
- Йогурт - 600 грам
- Вершки 15-20% - 200 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Желатин - 40 грам
- Полуниця - 400 грам(300г начинку, 100г для прикраси)
- Цукрова пудра - 50 грам
- Чорний шоколад - 50 грам
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Яйце - 2 штуки
1. Приготуйте бісквіт: білки збийте міксером в пишну піну, після чого поступово додайте цукор, не припиняючи збивати масу. По одному додайте жовтки і збийте міксером протягом 3 хвилин.
2. Борошно змішайте з крохмалем і розпушувачем, після чого просійте до збитих яєць. Перемішайте тісто лопаткою. Дно форми діаметром 24 см застеліть пергаментом, викладіть тісто.
3. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин. Дайте бісквіту повністю охолонути. Желатин розчиніть у воді і залиште для набухання. Сир змішайте з йогуртом і цукром за допомогою блендера.
4. Полуницю промийте, обсушити і подрібнити блендером. Змішайте з цукровою пудрою. Вершки злегка підігрійте, додайте розчинений на паровій пане желатин.
5. У сирну масу додайте 2/3 вершкової маси, а до подрібненої полуниці - 1/3 частина вершків з желатином. Бока форми застеліть харчовою плівкою. Викладіть на дно форми бісквіт, зверху розподіліть сирний шар желе.
6. Надішліть в холодильник на 2-3 годину. Зверху сирного шару розподіліть полуничне желе, накрийте плівкою і відправте в холодильник до повного застигання.
7. Прикрасьте готовий торт ягодами полуниці, намалювавши на них візерунки розтопленим шоколадом (в даному випадку це сонечка). Смачного!