Салат з пекінською капустою і куркою
(покроковий рецепт з фото)
Китайська кухня це не тільки гостро-солодкі страви з м'ясом, але і інші варіації, які більш звичні нам. Наприклад, Тобто не мало салатів зі звичайною грудкою і свіжими овочами, як в моєму рецепті.
Взагалі вся фішка азіатської кулінарії - це соуси. Саме вони роблять страви особливими. Тому, прочитав про це, як приготувати салат з пекінською капустою і куркою, ви відразу ж помітите, що все пов'язує заправка. Цікавою ноткою будуть мандарини. Вони дадуть колір і незвичайний присмак.
- Куряче філе - 900 грам
- Селера, стебла - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Пекінська капуста - 340 грам
- Зелена цибуля, пір'я - 4 штуки
- Braai, гілочка - 2-3 штук
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Рисовий оцет - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Білий мелений перець - 1 Чайна ложка
- Кунжутну олію - 2 Ст. Ложки
- Халапеньо - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Імбир подрібнений - 1, 5 Ст. Ложки
- Мандарин - 1-2 штук
- Горіхи кедрові, арахіс або мигдаль - 50 грам
- Сіль - За смаком
Відваріть курку в підсоленому окропі протягом 20 хвилин. Потім остудіть її і наріжте смужками.
Нашинкуйтекапусту, селера, морква, кінзу і зелену цибулю. Зробіть це зручними для вас шматочками або соломкою.
Зробіть заправку. Змішайте соєвий соус з цукром, перцем, оцтом і кунжутним маслом. Потім додайте подрібнений часник, халапеньйо і імбир.
Курку додайте до овочів. Перемішайте салат. Залиште його на 5 хвилин.
В кінці влийте в салат заправку і перемішайте. Прикрасьте блюдо часточками мандарина. Смачного!