Рецепт Салат з морепродуктів «морський коктейль» фото

Салат з морепродуктів «морський коктейль»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня , Середземноморська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти
Низькокалорійні, ПП рецепти
На святковий стіл
Салати

Якщо ви, як і я, любите легкі, малокалорійні і апетитні страви, тоді просто зобов'язані взяти на замітку цей класний варіант, як зробити салат з морепродуктів "морський коктейль" .

Це дуже простий у приготуванні, але неймовірно вишуканий і апетитний салатик, гідний меню хорошого ресторану. Головний секрет в тому, щоб знайти свіжі і якісні інгредієнти, тоді ваш салат з морепродуктів "морський коктейль" в домашніх умовах буде приголомшливим. Легка заправка, корисні і ніжні морепродукти - ідеальне поєднання.

  • Гребінці - 250 грам
  • Сік лимона - 1 Склянка(+ столова ложка цедри)
  • Креветки - 450 грам
  • Сіль - 0.5 чайних ложки
  • Сода - 1 щіпка
  • Часник - 4 зубчики
  • Оливкова олія - 135 мілілітрів
  • Мідії - 1 кілограм
  • Перець горошком - 5 штук
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Кальмари - 450 грам
  • Петрушка - 20 грам
  • Перець кайенский - За смаком
  • Стебло селери - 2 штуки
  • Фенхель - 100 грам
салат з морепродуктів
1. Рецепт приготування салату з морепродуктів "морський коктейль" складається з двох етапів і перший з них - підготовка інгредієнтів. У глибоку миску надішліть гребінці і залийте їх 100 мілілітрах свіжовичавленого соку лимона. Приберіть в холодильник приблизно на годинку. В окрему мисочку відправте креветки з дрібкою солі і соди. Перемішайте і залиште хвилин на 30.
салат з морепродуктів
2. У сотейник або сковороду з високими бортами відправте 1 ложку масла і 2 зубочка часнику цілком. Розігрійте масло і обсмажте часник 3-4 хвилини. Після додайте склянку води і доведіть до кипіння. Викладіть мідії, накрийте кришкою і залиште хвилини на 3. Акуратно дістаньте шумівкою і охолодіть.
Мідії повинні розкритися. Вони, що не розкрилися, їсти не варто.
салат з морепродуктів
3. У каструлю з водою влийте 2 столові ложки соку лимона, додайте перець і лавровий лист. Доведіть до кипіння, викладіть креветки (обполіскувати їх не треба) і через кілька хвилин кальмари. Варіть до готовності на середньому вогні.
салат з морепродуктів
4. Для заправки з'єднайте лимонний сік, цедру лимона, подрібнену петрушку, оливкова олія. Пропустіть через прес два зубчики часнику, подрібніть перець. Збийте все до однорідної консистенції і вилийте в салатник.
салат з морепродуктів
5. Перед подачею на стіл додайте в салатник нарізаний стебло селери і фенхель. Ще раз акуратно все перемішайте. При бажанні салат з морепродуктів "морський коктейль" в домашніх умовах можна доповнити ще за смаком сіллю і перцем.
салат з морепродуктів
6. Ось така краса виходить в результаті. Дивовижний салатик, просто пальчики оближеш.

Схожі рецепти