Салат з морепродуктів «морський коктейль»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви, як і я, любите легкі, малокалорійні і апетитні страви, тоді просто зобов'язані взяти на замітку цей класний варіант, як зробити салат з морепродуктів "морський коктейль" .
Це дуже простий у приготуванні, але неймовірно вишуканий і апетитний салатик, гідний меню хорошого ресторану. Головний секрет в тому, щоб знайти свіжі і якісні інгредієнти, тоді ваш салат з морепродуктів "морський коктейль" в домашніх умовах буде приголомшливим. Легка заправка, корисні і ніжні морепродукти - ідеальне поєднання.
- Гребінці - 250 грам
- Сік лимона - 1 Склянка(+ столова ложка цедри)
- Креветки - 450 грам
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Сода - 1 щіпка
- Часник - 4 зубчики
- Оливкова олія - 135 мілілітрів
- Мідії - 1 кілограм
- Перець горошком - 5 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Кальмари - 450 грам
- Петрушка - 20 грам
- Перець кайенский - За смаком
- Стебло селери - 2 штуки
- Фенхель - 100 грам
1. Рецепт приготування салату з морепродуктів "морський коктейль" складається з двох етапів і перший з них - підготовка інгредієнтів. У глибоку миску надішліть гребінці і залийте їх 100 мілілітрах свіжовичавленого соку лимона. Приберіть в холодильник приблизно на годинку. В окрему мисочку відправте креветки з дрібкою солі і соди. Перемішайте і залиште хвилин на 30.
2. У сотейник або сковороду з високими бортами відправте 1 ложку масла і 2 зубочка часнику цілком. Розігрійте масло і обсмажте часник 3-4 хвилини. Після додайте склянку води і доведіть до кипіння. Викладіть мідії, накрийте кришкою і залиште хвилини на 3. Акуратно дістаньте шумівкою і охолодіть.
Мідії повинні розкритися. Вони, що не розкрилися, їсти не варто.
Мідії повинні розкритися. Вони, що не розкрилися, їсти не варто.
3. У каструлю з водою влийте 2 столові ложки соку лимона, додайте перець і лавровий лист. Доведіть до кипіння, викладіть креветки (обполіскувати їх не треба) і через кілька хвилин кальмари. Варіть до готовності на середньому вогні.
4. Для заправки з'єднайте лимонний сік, цедру лимона, подрібнену петрушку, оливкова олія. Пропустіть через прес два зубчики часнику, подрібніть перець. Збийте все до однорідної консистенції і вилийте в салатник.
5. Перед подачею на стіл додайте в салатник нарізаний стебло селери і фенхель. Ще раз акуратно все перемішайте. При бажанні салат з морепродуктів "морський коктейль" в домашніх умовах можна доповнити ще за смаком сіллю і перцем.
6. Ось така краса виходить в результаті. Дивовижний салатик, просто пальчики оближеш.