Салат з куркою і капустою
(покроковий рецепт з фото)
Легке, ніжне і вишукане - дуже "дамське" страва. Втім, я впевнена, що простий рецепт салату з куркою і капустою оцінять не тільки леді - джентльменам він теж припаде до смаку.
Для урочистого застілля цей салатик, напевно, доморощений, але повсякденний полуденок або перекус він цілком здатний прикрасити. Поєднання ніжного курячого м'яса, хрусткою капусти, освіжаючого селери і м'якою стручкової квасолі - це щось незрівнянне! Отже, розповідаю, як приготувати салат з куркою і капустою.
Тим, хто стежить за своєю фігурою, варто використовувати для приготування салату з куркою і капустою грудку, а любителі більш калорійного м'яса можуть відварити філе або навіть курячі сердечка - вийде дуже смачно!
В якості заправки для цього салат підходить нежирна сметана або натуральний йогурт - додавши в нього пару часточок подрібненого часнику, сіль і перець, ви отримаєте прекрасний соус, який можна використовувати для самих різних салатів з м'яса, риби і овочів. Пекінська капуста може бути замінена на звичайну білокачанну або навіть червону - блюдо вийде зовсім інша, але теж дуже ефектне.
Ну що, приступимо?
- Куряча грудка - 1-2 штук (вагою приблизно 500-600 грамів)
- Пекінська капуста - 500 грам
- Стебла селери - 2 штуки
- Квасоля стручкова - 300 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сметана або йогурт - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком