Салат з капусти і огірків
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 20 хв.
Салат з капусти і огірків - дуже простий, бюджетний і неймовірно смачний. До того ж, подати його можна досить вишуканим способом. І не тільки як салат. Відмінно такий салат виглядає на брускетту.
Опис приготування:
Салат з капусти і огірків готується просто і швидко. Шаткуємо капусту, нарізаємо огірок і петрушку. Додаємо (якщо хочемо) часнику (або ріпчастої цибулі), солимо і приправляємо сумішшю з оливкової олії і оцту (лимонного соку) або майонезом.
- Капуста - 1/2 штуки (середньої величини)
- Огірок - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Петрушка (пучок) - 1 штука
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка (або - за смаком.)
1. Приготуйте все овочі для салату. З капусти зірвіть верхні листи, петрушку і огірок промийте, часник очистіть від шкірки.
2. Капусту розрізати на четвертинки.
3. Дрібно наріжте капусту тонким ножем або на спеціальній тертці для капусти.
4. Капусту перекладіть у велику миску і додайте сіль.
5. Пам'ятайте капусту руками від щирого серця.
6. Капуста повинна вийти м'якою і пустити сік.
7. Приготуйте гострий ніж і наріжте огірок на тонкі пластинки уздовж.
8. Отримані огірковий пластинки поріжте на тонкі смужки.
9. Нарізаний огірок відправте до капусти. Туди ж видавити через прес часник.
10. Дрібно нарубати петрушку. Додайте в салат.
11. Потім додайте оливкову олію.
12. Влийте в салат оцет. Оцет можна використовувати будь-який, на свій смак.
13. Гарненько перемішайте салат з капусти і огірків.
14. Салат з капусти і огірків готовий! Подавайте його до гарячих страв, на сухариках або брускетту, а також як закуску, прикрасивши полуницею, наприклад (чому б і ні? ). Смачного!