Салат з грушею
(покроковий рецепт з фото)
Хочете спробувати щось незвичайне і порадувати новим і смачним блюдом близьких? Тоді пропоную вам приготувати салат з грушею, це незвичайне поєднання солодкого і солоного здивує будь-якого.
Пригостили мене на невеликій вечірці незвичайним салатом. Чому незвичайним? Та тому що в ньому поєднуються, на традиційний погляд, не поєднувані продукти: овочі, фрукти і смажене м'ясо. Але це я так раніше думав, що продукти ці не поєднуються. А спробувавши салат і оцінивши його смак, я змінив свою думку. Рецепт приготування салату з грушею дуже простий і легкий. Я розповім, як приготувати салат з грушею, ви обов'язково повинні його приготувати і спробувати. Моїй дівчині такий салат дуже сподобався!
- Груша - 1-2 штук
- Салат листової або суміш салатів - 200 грам
- Куряче філе - 200 грам
- Помідор - 2 штуки (якщо беремо помідори-чері, то штук 6-8)
- Funduk - 50-70 грам (або мигдаль, грецькі горіхи)
- Оливкова олія - 5 Ст. Ложок(3 ст. Ложки для смаження, 1, 5-2 - для заправки)
- Бальзамічний оцет - 1 Чайна ложка (або сік половини лимона)
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2 щіпки (за смаком)
- Сухі трави - 1 Чайна ложка (базилік, розмарин, чебрець)

У невеликій мисці змішуємо сіль, трави і оливкове масло. Масла додаємо зовсім небагато, щоб суміш стала в'язкою.

Філе курки добре моєму, підсушують серветками і натираємо сумішшю, яку приготували на першому етапі. Ми залишаємо м'ясо на 5-10 хвилин, щоб замаринувалося.

Поки куряче філе маринується, займемося іншими інгредієнтами: порвемо руками листя салату на шматочки.

Помідори наріжемо. Якщо у вас великі помідори, то ріжемо їх кубиками, а якщо черрі, то навпіл.

Дістаємо філе, ріжемо його поперек волокон невеликими довгими шматочками.

Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю оливкової олії, смажимо шматочки курки до золотистої скоринки.

Обсмажуємо горіхи, ріжемо їх не дуже дрібно.

Зробимо заправку для салату, змішаємо 3 ст. Ложки оливкової олії, бальзамічний оцет (можна замінити соком половинки лимона) і гірчицю.

У глибокій мисці змішаємо листя салату, горішки, помідори. Заправляємо все соусом і добре перемішуємо. Робимо це практично перед подачею блюда до столу, інакше помідори швидко дадуть сік і салат буде "плавати" .

Грушу помиємо, висушимо, виріжемо серцевину і нарізаємо невеликими тонкими часточками.

А тепер наводимо красу: викладаємо на дно неглибокого страви грушу, зверху - салат гіркою і знову грушу. Не забуваємо про шматочки охолодженої курки. Поверх усього викладіть її. Наш салат з грушею готовий до подачі.