Салат з буряка з грушею
(покроковий рецепт з фото)
Салат з буряка з грушею - дуже незвичайний і цікавий салат. По перше, незвично саме поєднання, по-друге, готується з сирого буряка, що нам надзвичайно незвично. Однак виходить смачно!
Салат з буряка з грушею - це дуже цікавий салат, поєднує в собі багату палітру смакових відтінків. Тут і солодкий присмак, і кислинка, і трохи гострого. Одним словом, смак салату різноманітний і тому оригінальний. Класичний рецепт салату з буряка з грушею я знайшла в інтернеті, тоді мені він здався якимось божевіллям, але приготувавши його сама, я оцінила досить високо це "безумство", тепер готую його досить часто.
Дуже смачно виходить. Спробуйте самі!
- Буряк - 1 штука (найпростіша)
- Морква - 1 штука
- Груша - 1-2 штук (кол-во залежить від розміру)
- Свіжий apelysina - 1 Ст. Ложка
- Свіжий лайм або лимон - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - - За смаком
- Сіль, мелений перець - - За смаком
- Кунжут - 1, 5 чайних ложки
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
Салат починаємо готувати з заправки. Для цього в зручній мисці змішаємо столову ложку апельсинового фрешу і одну столову ложку лимонного або лайма фрешу. Перемішуємо, солимо, перчим. Вливаємо пару ложок оливкової олії. Потім збиваємо виделкою і відставляємо в сторону.
За допомогою кухонного комбайна, корейської терки або ножа стругати тонку соломку з груші, морквини, буряка. Заливаємо їх заздалегідь приготовленої заправкою.
Акуратно перемішуємо салат. Буряк і груша почнуть випускати сік, тому салат виходить досить рідким.
Ми залишаємо салат настоюватися і в цей час в сковорідці обсмажити кунжут до золотистого відтінку.
Викладаємо салат на тарілочки, посипаємо кунжутом і подаємо до столу. Смачного!