Салат з грушею і креветками
(покроковий рецепт з фото)
Поєднання фруктів з морепродуктами чи не здається вам занадто сміливим? значить, це блюдо вам сподобається! Рецепт приготування салату з грушею і креветками - для тих, хто не боїться експериментувати.
У цьому салаті не тільки груші присутні, але і грейпфрут. Так що салатик виходить дуже екзотичний і пікантний. Звичайно, на кожен день рецепт салату з грушею і креветками вам навряд чи стане в нагоді, але на святковий стіл або романтичну вечерю - то, що треба!
- Креветки королівські - 10-12 штук
- Груші - 1-2 штук
- Грейпфрут - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Мед - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Кріп - За смаком
- Кешью - 1 Ст. Ложка (опціонально)
Креветки очистити.
Швидко обсмажити на розпеченій сковороді в невеликій кількості олії - по 2 хвилинки з кожного боку.
Груші вимити, обсушити і нарізати тонкими скибочками.
Грейпфрут очистити і обережно розділити на часточки. З кожною зняти плівку - дуже акуратно, щоб не розвалилися!
Видавити сік з лимона.
Приготувати заправку - сік лимона збити з оливковою олією, медом, сіллю і запашним перцем.
На плоску тарілку гіркою викласти остиглі креветки, а навколо красиво розкласти груші і часточки грейпфрута. Полити заправкою, прикрасити гілочками кропу. При бажанні посипати крупно нарубаними горішками кешью.