Салат з фунчозой
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 25 хв.
Любителям японської кухні сподобається салат з фунчозой і овочами, який стане прекрасним доповненням до суші. Такий салат можна з легкістю приготувати в домашніх умовах.
Опис приготування:
Приготувати фунчозу буде дуже просто навіть недосвідченої господині. Вариться вона набагато простіше, ніж звичайна пшенична локшина, адже рисова локшина разваривается і не злипається. Звичайно, фунчоза в чистому вигляді в їжу не вживається, оскільки не має яскраво вираженого смаку і запаха.Она входить до складу різних салатів, супів і гарячих страв. З'єднуючись з овочами, морепродуктами, різними спеціями і насичуючись ними, фунчоза насичується їх ароматом і знаходить неповторний смак. Сьогодні поділюся з вами рецептом, як приготувати салат з фунчозой.
- Рисова локшина - 100 грам
- Морква - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Перець Капія червоний - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Олія соняшникова - 40 мілілітрів
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
На сковороді розігрійте олію, додайте дрібно нарізаний часник і соєвий соус, прожарьте кілька хвилин, поки часник не пустить аромат. Тим часом морква очистіть і наріжте найтоншими пластинами, це легко робиться за допомогою Овочечистка. Додайте її до часнику.
Коли морква стане м'якою, додайте нарізаний соломкою перець.
Додайте нарізаний соломкою помідор, тушкуйте овочі хвилин 5-7.
Відваріть рисову локшину. Закип'ятіть воду, трохи солі, покладіть в неї рисову локшину і зніміть каструлю з вогню. Залиште на 5 хвилин під кришкою. Потім воду злийте, локшина готова.
Додайте локшину до овочів, перемішайте і готуйте ще 2-3 хвилини.
Салат з фунчозой і овочами готовий. Викладіть його в глибоку тарілку, посипте насінням кунжуту. Подавайте гарячим.