Китайський салат з фунчозой
(покроковий рецепт з фото)
Звикли до стандартних страв? Настав час експериментів, рекомендую спробувати щось інше - смачне і незвичайне блюдо китайської кухні. Розповім, як приготувати китайський салат з фунчозой.
Всі інгредієнти готуються окремо, потім змішуються з відвареної фунчозой. Перед подачею на стіл переконайтеся, що салат вже охолов. Заправте його оцтом (за смаком), гарненько перемішайте. Такий салат цілком замінить вам відразу 2 блюда (салат і основне). Подавайте його до обіду або на вечерю.
- Яловичина - 0, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Цибуля зелена - 7 штук
- Морква - 5 штук
- Червоний перець - 2 штуки
- Funčoza - 350 грам
- Яйця - 3 штуки
- Рослинна олія - За смаком
- Білий оцет - 1/3 склянки
1. Очистіть цибулю і наріжте його тонкими півкільцями. Очистіть моркву і наріжте її тонкою соломкою. Вимийте яловичину і наріжте м'ясо тонкими смужками. Обсмажте цибулю, морква і м'ясо окремо з додаванням рослинної олії.
2. У миску вбийте 1 яйце, розмішайте його і вилийте на сковороду, вийшов тонкий млинець наріжте смужками. Виконайте ті ж дії з двома іншими яйцями, наріжте їх тонкими смужками.
3. Вимийте зелена цибуля і наріжте його пір'ям, обсмажте їх на розпеченій сковороді 30-60 секунд, потім перекладіть в тарілку. Перець наріжте півкільцями і обсмажте на сковороді 2-3 хвилини. Перекладіть у велику миску яєчні смужки, обсмажені овочі і м'ясо.
4. Відваріть фунчозу в підсоленій воді: викладіть її в киплячу воду і варіть 4-5 хвилин, потім відкиньте на друшляк і промийте, наріжте її.
5. У миску до овочів і м'яса додайте фунчозу, гарненько все перемішайте, додайте за смаком оцет, не весь відразу, і багато іншого 1 чайній ложці, змішайте все.
6. Переконайтеся, що салат повністю охолонув, а потім подавайте до столу.