Салат з дайконом і куркою
(покроковий рецепт з фото)
Японська або китайська редька, або білий редис - це все назви дайкона - овоча з більш м'яким смаком, ніж редька або редиска. Подивіться, як приготувати салат з дайконом і куркою, простий і смачний.
Дайкон широко застосовується в стравах азіатської кухні. З нього готують кимчи, пиріжки, подають до суші, темпурі, рибних страв, додають в салати і супи місо, відварюють і подають з соєвим соусом, гасять з морепродуктами, маринують в оцті, сушать і засолюють на зиму.
- Dajkon - 400 грам
- Куряча грудка відварна - 1 штука
- Сир м'який - 100 грам
- Крем - 100 грам
- Кардамон мелений - 1/2 чайних ложки
- Мускатний горіх мелений - 1/2 чайних ложки
- Петрушка свіжа - 3 штуки (гілочки)
- Сіль - За смаком
Дайкон чистий, промийте під холодною проточною водою, натріть на крупній тертці і злегка посоліть.
Холодне варене куряче філе розберіть на шматочки невеликої довжини.
Сир натріть на крупній тертці.
Для соусу змішайте разом сметану зі спеціями і залиште на 5 хвилин.
У салатної мисці з'єднайте дайкон, куряче м'ясо, тертий сир, додайте сметанний соус, дрібно нарізану петрушку і все акуратно перемішайте.
Подайте салат з дайкона з куркою охолодженим. Смачного!