Салат з чорною квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Салат з чорною квасолею - дуже ароматний, барвистий, свіжий і смачний салат, поширений в мексиканській кухні. Там його називають сальса, однак ми будемо називати це блюдо традиційно - салатом.
Салат з чорною квасолею хороший в якості швидкого річного перекусу - на приготування йде всього пара хвилин, салат йде дуже легко (свіжі овочі як-ніяк), але при цьому є досить ситним (завдяки квасолі). Нічого особливого в рецептурі приготування салату немає, проте поєднання інгредієнтів варто запам'ятати - саме завдяки вдалому поєднанню продуктів салат з чорною квасолею виходить таким смачним.
- Квасоля чорна консервована - 450 грам
- Червона цибуля - 1 штука
- Помідори - 3 штуки
- Кінза свіжа - - За смаком
- Перець халапеньо - 1 штука
- Вапно - 1 штука
- Сіль, перець - - За смаком
Підготуємо всі інгредієнти - помиємо і, якщо потрібно, чисті фрукти.
Консервовану квасолю відкидаємо на друшляк, щоб з квасолі скла вся рідина. Просто злити рідину з банки недостатньо, оскільки в такому випадку частина рідини все одно потрапила б в салат і зіпсувала його.
Помідори нарізаємо дрібними кубиками.
Змішуємо в салатниці помідори і квасоля.
Червону цибулину дрібно нарізаємо і додаємо до помідорів і квасолі.
Туди ж додаємо дрібно нарізаний перчик халапеньо.
Туди ж - дрібно нарізану кінзу.
Заправляємо все це справа свіжовичавленим соком лайма.
Перемішуємо.
Регулюємо на сіль і перець.
Салат з чорною квасолею готовий. Смачного!