Салат з буряка і руколи
(покроковий рецепт з фото)
Легка гіркоту руколи відмінно поєднується з солодкістю буряків, вершковим смаком сиру, горіховим ароматом. Салат простий у приготуванні і вишуканий. Розповім, як приготувати салат з буряка і руколи.
Буряк для салату краще запекти, так вона збереже велику частину корисних інгредієнтів, але можете і відварити її. Буряк для салату можете нарізати кубиками, невеликими шматочками або за допомогою овочерізки нарізати її пластинками. Салат подавайте відразу ж після приготування.
- Буряк - 2 штуки
- Козиний сир - 25 грам
- Рукола - 1 пучок
- Оливкова олія - За смаком
- Яблучний оцет - 0, 5 Ст. Ложки
- Funduk - 1/4 склянки
- Шалот - 0, 5 штуки
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Сіль і перець - За смаком
1. Запор 2 невеликі буряків в фользі в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності (40-60 хвилин). Очистіть буряк і наріжте невеликими шматочками.
2. Викладіть фундук на деко з пергаментом і обсмажте разом з буряком в духовці, потім наріжте горіхи крупно.
3. Очистіть і наріжте дрібно шалот, розігрійте сковороду з рослинним маслом, надішліть на неї цибулю і горіхи, обсмажте протягом декількох хвилин.
4. У мисці змішайте оцет і лимонний сік, додайте обсмажені горіхи і цибулю, сіль і перець, перемішайте.
5. Вимийте рукколу, потім витріть насухо зелень і додайте в миску до цибулі і горіхів, перемішайте.
6. Викладіть подушку із зелені, поверх розподіліть шматочки буряка, розкришите сир.