Салат з руколи, лука і фініків
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 15 хв.
Несподіване поєднання інгредієнтів шокує багатьох, але подив і шок тривають лише до тих пір, поки ви не спробуєте цей салат. Як не дивно, але все інгредієнти смачно доповнюють один одного.
Опис приготування:
Прочитавши назву рецепта, не поспішайте закрити рецепт, настійно рекомендую приготувати і спробувати цей салат, особливо якщо ви любите нові смачні поєднання непоєднуваних, здавалося б, продуктів. Несподівано смачний салат, в якому відмінно гармонують всі інгредієнти. Варто приготувати і спробувати!
- Рукола - 100-120 грам
- Лук червоний - 1 штука
- Фініки - 10-12 штук
- Зелена цибуля - 40-50 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 2-3 Ст. Ложок
- Суміш перців - 1/3 чайних ложки (мелена)
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 щіпка
- Базилік - 1 щіпка (сушений)
1. Приготуємо маринад для цибулі та фініків. Змішуємо оливкову олію, лимонний сік, суміш перців, сіль, цукор, корицю і базилік.
2. Лук для салату можна брати будь-який. Очистимо й наріжемо його тонкими півкільцями.
3. У фініків видалити кісточки, нарізаємо фініки на смужки.
4. Відправляємо цибулю і фініки в маринад. Перемішуємо і відправляємо в холодильник на 1 час. Скажу по секрету: через годину цибулю з фініками вже можна їсти і без інших інгредієнтів :))
5. Викладаємо на тарілку листя руколи.
6. Поверх викладемо замаринований цибулю і фініки.
7. І останній штрих: додаємо дрібно нарізану зелену цибулю.