Салат з руколи, лука і фініків
(покроковий рецепт з фото)
Несподіване поєднання інгредієнтів шокує багатьох, але подив і шок тривають лише до тих пір, поки ви не спробуєте цей салат. Як не дивно, але все інгредієнти смачно доповнюють один одного.
Прочитавши назву рецепта, не поспішайте закрити рецепт, настійно рекомендую приготувати і спробувати цей салат, особливо якщо ви любите нові смачні поєднання непоєднуваних, здавалося б, продуктів. Несподівано смачний салат, в якому відмінно гармонують всі інгредієнти. Варто приготувати і спробувати!
- Рукола - 100-120 грам
- Лук червоний - 1 штука
- Фініки - 10-12 штук
- Зелена цибуля - 40-50 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 2-3 Ст. Ложок
- Суміш перців - 1/3 чайних ложки (мелена)
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 щіпка
- Базилік - 1 щіпка (сушений)
1. Приготуємо маринад для цибулі та фініків. Змішуємо оливкову олію, лимонний сік, суміш перців, сіль, цукор, корицю і базилік.
2. Лук для салату можна брати будь-який. Очистимо й наріжемо його тонкими півкільцями.
3. У фініків видалити кісточки, нарізаємо фініки на смужки.
4. Відправляємо цибулю і фініки в маринад. Перемішуємо і відправляємо в холодильник на 1 час. Скажу по секрету: через годину цибулю з фініками вже можна їсти і без інших інгредієнтів :))
5. Викладаємо на тарілку листя руколи.
6. Поверх викладемо замаринований цибулю і фініки.
7. І останній штрих: додаємо дрібно нарізану зелену цибулю.