Салат з буряка, козячого сиру і руколи
(покроковий рецепт з фото)
У руколи дуже своєрідний смак з легкою гіркотою. Цей її смак дуже добре відтіняє смак інших овочів в салатах. Якщо у вас є козячий сир, не міняйте його на інший.
Особливий смак цього сиру дає незвичайність цього салату.
- Буряк - 1 штука
- Рукола, пучок - 1 штука
- Козиний сир - 150 грам
- Fistashki - 50 грам
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки (заправка)
- Винний або яблучний оцет - 1 Ст. Ложка (заправка)
- Цибуля (червоний сорт) - 1 штука (заправка)
- Гірчичний - 1 Чайна ложка (заправка)
- Цукор - 1 щіпка (заправка)
- Сіль, перець - За смаком (заправка)
1. Відварити буряк. Після того, як вона охолоне, почистити і порізати на невеликі кубики.
2. Добре, якщо ви дістали чищені фісташки. Якщо ж немає, доведеться потрудитися і почистити їх. Ядра фісташок порубати дрібно ножем.
3. Сир можна порізати ножем невеликими кубиками. Але цей сир дуже м'який. Поламайте його на невеликі шматочки.
4. Цибулю почистити і дуже дрібно порубати. Покласти нарізану цибулю в окрему миску. Покласти туди ж оцет і масло, гірчицю і цукор, сіль і перець. Все добре перемішати виделкою. Нехай заправка настоїться протягом 15 хвилин. Тепер укладаємо наш салат. На тарілку кладемо рукколу. Перемішуємо сир з буряком і викладаємо зверху. Тепер залишилося залити салат заправкою і обсипати фісташками.