Пасха з козячого сиру
(покроковий рецепт з фото)
Готувати паски до святкового столу вважається традицією практично в кожній родині. Даний рецепт незвичайний тим, що сир використовується з козячого молока.
Кисломолочні продукти в усі часи користувалися популярністю. Козяче молоко і сир були в особливій пошані через великий вміст вітамінів і мікроелементів. В результаті виробництва сиру він за вмістом білка стає наближеним до м'яса, а середня калорійність продукту складає 155 ккал. Приготувати паску з козячого сиру можна так само, як і зі звичайного: збивається сир з вершками, яйцями і вершковим маслом. Додається цукор, і вся маса вариться до загустіння. Після цього паска настоюється в формі ніч, а потім подається до столу.
- Козій сир - 500 грам
- Яйця - 4-5 штук
- Вершки жирні - 100 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 100 грам
- Ванільний цукор - За смаком
1. Сир з козячого молока дуже корисний, а паска з козячого сиру виходить дуже смачною, хоч і має специфічне післясмак. Це післясмак згладжує ванільний цукор і вершкове масло. Отже, протираємо сир через сито.
2. Додаємо до сиру вершки (жирні).
3. Вводимо яйця (4-6 штук - по бажанню).
4. Додаємо в кінці цукор і ванільний цукор. Тепер все збиваємо міксером, поки маса не стане пишною. Ставимо все на вогонь і доводимо до кипіння.
5. У самому кінці додаємо вершкове масло, варимо масу ще близько 3-5 хвилин на дуже слабкому вогні. Краще скористатися ємністю з непрігараемим дном. Якщо такої ємності немає - варите масу на водяній бані.
6. Я брала для цієї паски спеціальну форму. Перевертаємо її і застилає марлею, викладаємо сирну масу. Добре притискаємо (краще поставити гніт), підкладаємо під форму тарілку, куди буде йти рідина, і відправляємо в холодильник.
7. Великдень слід залишити в холодильнику на ніч.
8. Дістаємо паску з форми, перекладаємо її на блюдо. За ніч піде вся зайва рідина, а сама паска застигне.
9. Прикрашаємо її на смак і подаємо до святкового столу.