Салат з брокколі і стручкової квасолі
(покроковий рецепт з фото)
Як же мене радує тенденція того, що все більше людей йдуть законам здорового харчування. Хоча б пару днів в тиждень я дотримуюся "правильних" рецептів, з яких є, що вибрати. Приступимо?
Вибирайте свіжі овочі та додавайте до них легку заправку. Її краще зробити самим, щоб точно бути впевненим в складі. Про те, як приготувати салат з брокколі і стручкової квасолі, ви дізнаєтеся з мого рецепту. Страва подається і в холодному, і в теплому вигляді, тому воно може стати хорошим гарніром.
- Стручковая фасоль - 450 грам
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Яєчний жовток - 1 штука
- Брокколі - 1 штука
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Вапно - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - За смаком
- Червоний мелений перець - За смаком
- Оливкова олія - 150 мілілітрів(50 мл - для овочів, 100 мл - в заправку)
Зелена цибуля добре промийте. Білу частину наріжте, а зелень залиште у воді з холодною водою.
Зробіть заправку. У блендері змішайте нарізаний білий лук, оцет, жовток, сік лайма, обидва перцю, половину солі і цедру з половини лайма.
Потім влийте чверть масла і соус збийте.
Продовжуйте вливати масло і збивати заправку.
У каструлі з товстим дном розігрійте 50 мл олії. Додайте в нього брокколі в суцвіттях і квасоля. Гасіть овочі 5 хвилин. Потім зробіть середній вогонь і киньте зелену цибулю. Готуйте, помішуючи, ще 10 хвилин. В кінці овочі посоліть.
Залийте овочі заправкою. Салат готовий! Смачного!