Салат в батоні
(покроковий рецепт з фото)
Оселедець під шубою - завжди головне блюдо на святковому столі. Цей салат можна приготувати незвичайним способом - в батоні. Інгредієнтів знадобиться мінімум: кнопка, оселедець, буряк, майонез і зелень.
У салат можна додати буряк і морква разом з оселедцем, а можна залишити тільки буряк і оселедець. Розрізавши батон уздовж, потрібно витягти серцевину, після чого начинити відвареної буряком з майонезом і нарізаним філе оселедця. Батон можна начиняти практично будь-яким салатом.
- Кнопка - 1 штука
- Оселедець - 1/2 штуки
- Буряк - 1 штука
- Майонез - 200 грам
1. Щоб приготувати салат в батоні, нам знадобиться один великий батон, половина оселедця (філе), майонез і зелень (за смаком).
2. Дістаємо середину з батона і розрізаємо його з одного боку (збоку) уздовж. Тим часом потрібно почистити оселедець. Щоб салат не був занадто насичений і солоний, філе краще взяти з половини риби. Почистивши оселедець, потрібно нарізати філе, витягуючи все кісточки.
3. Поки чистимо рибу, можна відварити буряк. Я зробила це заздалегідь. Буряк натираємо на середню терку і змішуємо з майонезом. Промащуємо батон всередині товстим шаром буряка.
4. Викладаємо нарізану оселедець і ще раз промазуємо майонезом. За смаком можна додати зелень петрушки або зелений лук.
5. Закриваємо батон і нарізаємо його на частини. Такий салат в батоні можна подавати навіть на святковий стіл або фуршет у вигляді закуски. Подавати краще на листі салату з зеленню петрушки.