Рецепт Салат в батоні фото

Салат в батоні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі , Риба та морепродукти , Оселедець
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Випічка , Салати
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Оселедець під шубою - завжди головне блюдо на святковому столі. Цей салат можна приготувати незвичайним способом - в батоні. Інгредієнтів знадобиться мінімум: кнопка, оселедець, буряк, майонез і зелень.

Опис приготування:

У салат можна додати буряк і морква разом з оселедцем, а можна залишити тільки буряк і оселедець. Розрізавши батон уздовж, потрібно витягти серцевину, після чого начинити відвареної буряком з майонезом і нарізаним філе оселедця. Батон можна начиняти практично будь-яким салатом.

  • Кнопка - 1 штука
  • Оселедець - 1/2 штуки
  • Буряк - 1 штука
  • Майонез - 200 грам
салат в батоні - фото крок 1
1. Щоб приготувати салат в батоні, нам знадобиться один великий батон, половина оселедця (філе), майонез і зелень (за смаком).
салат в батоні - фото крок 2
2. Дістаємо середину з батона і розрізаємо його з одного боку (збоку) уздовж. Тим часом потрібно почистити оселедець. Щоб салат не був занадто насичений і солоний, філе краще взяти з половини риби. Почистивши оселедець, потрібно нарізати філе, витягуючи все кісточки.
салат в батоні - фото крок 3
3. Поки чистимо рибу, можна відварити буряк. Я зробила це заздалегідь. Буряк натираємо на середню терку і змішуємо з майонезом. Промащуємо батон всередині товстим шаром буряка.
салат в батоні - фото крок 4
4. Викладаємо нарізану оселедець і ще раз промазуємо майонезом. За смаком можна додати зелень петрушки або зелений лук.
салат в батоні - фото крок 5
5. Закриваємо батон і нарізаємо його на частини. Такий салат в батоні можна подавати навіть на святковий стіл або фуршет у вигляді закуски. Подавати краще на листі салату з зеленню петрушки.

Схожі рецепти